Колектив університету висловлює скорботу з приводу смерті ветерана ННІ ЛіСПГ

25 травня 2021 року

 Колектив університету висловлює скорботу з приводу смерті ветерана ННІ ЛіСПГ

ЗАВАДИ МИКОЛИ МАКСИМОВИЧА
(21.08.1937–22.05.2021)

   Світлий та незгасний спомин про його добрі земні справи назавжди залишиться у пам'яті та серцях усіх, хто його знав, любив і шанував.

    Народився Микола Максимович в с. Буди на Чернігівщині в сім’ї лісника.
   Після закінчення Української сільськогосподарської академії працював помічником лісничого, лісничим, інженером з охорони та захисту лісу, міжнародним інженером-лісопатологом на Рівненщині та Чернігівщині.
   Під керівництвом професора В. І. Гусєва захистив дисертацію на звання кандидата біологічних наук (1970). З 1969 року працював на посаді доцента на кафедрі ентомології та біологічного захисту рослин, потім на кафедрі біології лісу та мисливствознавства НУБіП України.
   Лісове господарство України завжди отримувало його висококваліфіковану допомогу в створенні й збереженні біологічно-стійких і високопродуктивних лісових насаджень. Спільно з Державним агентством лісових ресурсів України приймав активну участь в розробці нового законодавчого документу „Санітарні правила в лісах України” та „Положення про організацію захисту лісу від шкідників і хвороб України”. Підтримував постійний зв’язок з лісозахисними підприємствами України. Широке застосування знайшли розроблені методи прогнозу розмноження небезпечних хвоє- та листогризучих шкідників лісу, що дає можливість своєчасно і з меншими затратами застосовувати лісозахисні заходи.
 Заслужений науково-педагогічний працівник Національного університету біоресурсів і природокористування, член Ради Заслужених вчених НУБіП України, експерт-дорадник з питань екології (захисту лісу). Опублікував понад 60 наукових та навчально-методичних праць. Його посібником „Лісова ентомологія” (2007), та підручником „Лісова ентомологія” (2010, 2017) користуються в своїй практичній роботі працівники лісових державних підприємств.

Світла та вічна пам'ять нашому колезі, професіоналу своєї справи, доброзичливій людині.
Висловлюємо співчуття рідним, близьким та усім друзям.
Вічна пам’ять.
Н. Пузріна,
О. Токарєва,
уся родина ННІ ЛіСПГ

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook