Круглий стіл «Нариси з історії: університетська родина та інститут»

19 травня 2021 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10

19 травня в рамках відзначення 123-ої річниці НУБіП України за участю викладачів і студентів інституту відбувся круглий стіл «Нариси з історії: університетська родина та інститут».

Модератор заходу, доцент Олександр Сидорович, у своєму зверненні до присутніх оприлюднив план заходів, які проходять в інституті в рамках відзначення 123-ої річниці НУБіП України та, наголосивши на давній історії аграрної освіти на українських землях, представив основні етапи становлення і розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України, який бере свій початок від сільськогосподарського відділення, що було відкрите 30 вересня 1898 р. у Київському політехнічному інституті і трансформувалось у 1918 р. у сільськогосподарський (агрономічний) факультет. На базі цього факультету в 1922 р. у структурі КПІ було створено Київський сільськогосподарський інститут, який з 1923 р. став самостійним вищим навчальним закладом. Відзначивши потужний науковий і кадровий потенціал НУБіП України, Олександр Сергійович акцентував на тісній співпраці і наставництві, яке зародилось між нашими навчальними закладами ще у радянські часи. Зрештою відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1996 р. №448 до складу НАУ (Національного аграрного університету) було передано Ніжинський агротехнічний коледж. Саме перебуваючи в структурі НАУ, після зміни назви НУБіП України, наш навчальний заклад 2000-го року отримав статус інституту, провів масштабну реконструкцію центрального корпусу, підняв на новий рівень навчально-методичну і виховну роботу та поліпшив систему практичного навчання студентів.

Ольга Безпала, старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, у своєму виступі наголосила на тих можливостях, які мають сучасні студенти для отримання подвійного диплому європейського вишу та проходження практики за кордоном навчаючись в наших навчальних закладах. Галина Македон, заступник відповідального секретаря Приймальної комісії розкрила присутнім студентам особливості цьогорічної вступної кампанії наголосивши на магістерських програмах НУБіП України.

Олександр Грабовецький, старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін окреслив загальну структуру НУБіП України наголосивши на місії університету, яка полягає в тому, щоб створювати, систематизувати, зберігати і поширювати сучасні наукові знання для покращення якості життя людей; готувати фахівців європейського і світового рівня інтелектуального та особистісного розвитку.

Наталія Гордіна, завідувач бібліотеки, не лише розповіла про славетну історію інституту та бібліотеки, а й поділилася досвідом співпраці з відомими ніжинцями, волонтерами, та започаткуванням для студентів акції «Відчуй себе бібліотекарем».

Завершився круглий стіл невимушеним спілкуванням викладачів зі студентами, які ділились своїми враженнями від навчання та планами на майбутнє, старт якого їм забезпечила дружна родина Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Олександр Сидорович, завідувач кафедри
соціально-гуманітарних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook