НУБіП знову отримав сучасне обладнання від Уряду Японії

20 квітня 2021 року
     Високотехнологічне обладнання – це те, без чого не можна уявити більшість сучасних наукових досліджень, тому ми як ніколи радіємо поповненню матеріально технічної бази університету.

     В рамках реалізації в Україні проекту науково технічного співробітництва і технічної допомоги японської програми SATREPS з Університетом Фукушіма і Цукуба (Японія) «Покращання радіаційного контролю навколишнього середовища та законодавчої бази в Україні для екологічної реабілітації радіоактивно забруднених територій», який фінансується Японським агентством міжнародного співробітництва (Japan International Cooperation Agency – JICA) Уряду Японії, Національний університет біоресурсів і природокористування України отримав сучасне обладнання та програмне забезпечення до нього вартістю понад 2,5 млн грн. Цього разу поповнення в лабораторії – система CR35Bio (Image Plate Scanner CR35Bio System) та програмне забезпечення для аналізу зображень AIDA BIO, встановлене на сучасному ноутбуці Alienware m17 R3 (DELL).

     Високошвидкісний лазерний сканнер CR35Bio для авторадіографії дозволяє відсканувати попередньо експоновану радіоактивним зразком запамятовуючу пластину і отримати високочітке зображення розподілу радіонуклідів в досліджуваному зразку. Даний метод широко застосовується в радіоекологічних та радіобіологічних дослідженнях для вивчення закономірностей розподілу та накопичення радіонуклідів у біологічних тканинах та для виявлення і ідентифікації «гарячих частинок».

     Завдяки отриманому обладнанню дослідження в природних умовах Чорнобильської зони відчуження, і не тільки, стануть ще більш інформативними та значущими.
     Плідна співпраця з Університетом Фукушіма і Цукуба з метою покращення радіаційного контролю навколишнього середовища та законодавчої бази в Україні для екологічної реабілітації радіоактивно забруднених територій стала можлива завдяки науковим досягненням співробітників Українського НДІ сільськогосподарської радіології. Нагадаємо, що в рамках цієї співпраці НУБіП раніше вже отримав матеріально-технічну допомогу (https://nubip.edu.ua/node/56368) на загальну суму близько 6,5 млн. грн. (https://nubip.edu.ua/node/66512).

Валерій Кашпаров,
директор Українського НДІ сільськогосподарської радіології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook