МАЙБУТНЄ ФОРМУЄТЬСЯ СЬОГОДНІ

15 квітня 2021, 15:05

Кожен заклад освіти сьогодні – це корабель у бурхливому морі суспільних вимог, соціальних установок та ринкових відносин. І від міцності корабля, сучасності та надійності його технічного оснащення, професійності та згуртованості його команди залежить, хто стане переможцем – хвилі чи корабель, хто стане пасажиром – випадковий попутник чи той, хто свідомо і гордо заходить саме на цю палубу, віддавши їй перевагу серед інших.

Аби лави студентів гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП наступного року поповнилися найкращими вступниками, свідомими свого вибору і покликання, працювати з ними потрібно вже сьогодні.

Саме під таким гаслом колектив кафедри педагогіки ініціював проведення 14 квітня Всеукраїнської студентсько-учнівської науково-практичної онлайн-конференції «Сучасна гуманітарна наука в інтерпретації молодих дослідників», учасниками якої стали більше 130 здобувачів освіти не тільки Національного університету біоресурсів та природокористування, але і 30 закладів освіти загальної середньої та фахової передвищої освіти України – коледжів, ліцеїв, колегіумів, шкіл.

Зважаючи на карантинні обмеження, інтелектуальне зібрання юних науковців пройшло в уже звичному за останній рік онлайн-форматі.

Розпочалася науково-практична конференція теплою зустріччю університетських науковців із юними дослідниками. Від імені ректора університету, академіка Національної академії педагогічних наук України, доктора педагогічних наук, професора Станіслава Ніколаєнка та проректора з науково-педагогічної роботи, доктора філологічних наук, професора Василя Шинкарука учасників конференції привітала вельмишановна в.о. декана гуманітарно-педагогічного факультету, кандидат філософських наук, доцент Інна Савицька. Засвідчив повагу учасникам конференції завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук, доцент Руслан Сопівник. Щирі усмішки, доброзичливі погляди, захоплені обличчя, відверті зізнання науковців університету у своєму бажанні бачити студентами НУБіП найкращих випускників шкіл України, змістовні доповіді та глибокі дослідження учасників, гордість керівників студентських та учнівських робіт за своїх вихованців – все це створило незабутню атмосферу інтелектуального сплікування, довіри і бажання подальшої співпраці.

Пленарне засідання продовжили здобувачі освіти Національного університету біоресурсів і природокористування України, які поділилися з присутніми власними дослідницькими здобутками з питань організації освітнього процесу у своєму закладі освіти. Учасники конференції із захопленням вислухали виступи Гулян Маргарити, Закарян Анжели, Литюк Адріани, Таран Тетяни, які розповіли про можливості самореалізації студентів гуманітарних спеціальностей НУБіП, формування їх спортивної майстерності, особливості навчання за програмою «подвійний диплом». Їх виступи змінилися презентацією власних досліджень здобувачів Богуславського гуманітарного фахового коледжу, Бродівського фахового педагогічного коледжу ім. М. Шашкевича, Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого, Коростишівського фахового педагогічного коледжу ім. І. Я. Франка, Дніпровського, Нікопольського та Жовтоводського фахових педагогічних коледжів, Путрівського НВК.

Про високий рівень зацікавленості свідчить той факт, що кількість учасників конференції постійно досягала максимально допустимої цифри «100».

Обідня перерва не знизила градус зацікавленості й активності учасників конференції, робота якої продовжилася за двома окресленими у програмі секціями – «Актуальні проблеми теорії і практики організації освітнього процесу: виклики в умовах пандемії» та «Реконструкція минулої реальності та погляд на сьогодення у світлі державотворчих процесів, духовної безпеки українського суспільства, політологічного та лідерологічного аналізу».

Усі учасники Всеукраїнської студентсько-учнівської науково-практичної онлайн-конференції «Сучасна гуманітарна наука в інтерпретації молодих дослідників» та їх наукові керівники отримали сертифікати про участь у заході, а спіробітники кафедри педагогіки – організатори та модератори дійства побажали їм успіхів у вступній кампанії та висловили сподівання на подальшу багаторічну плідну співпрацю.

Учасники вболівали один за одного, обговорювали порушені проблеми та дискутували, обмінювались контактною інформацією та цікавились умовами вступу до НУБіП.

Викладачі кафедри педагогіки, яким випала честь інтелектуального спілкування з юними науковцями країни, щиро переконані, що Всеукраїнська студентсько-учнівська науково-практична онлайн-конференція «Сучасна гуманітарна наука в інтерпретації молодих дослідників» не просто об’єднала здобувачів освіти різних закладів освіти сходу і заходу, півночі і півдня України: день 14 квітня став для учасників конференції днем, коли вони впевнено і усвідомлено зробили свій вибір на користь Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Лідія Чередник,
асистент кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook