Пошукові системи наукової інформації

   WorldWideScience.org - це глобальний науковий шлюз пошуку інформації по національним та міжнародним науковим базам даних та порталам, який пропонує новаторський багатомовний пошук 500 млн. сторінок наукової інформації з понад 70 країн.

 

Simple Search Metadata in Open Ukraine Archives — система централізованого пошуку у відкритих архівах України — дає змогу одночасного пошуку повнотекстової наукової інформації у відкритих вітчизняних репозитаріях. Система підтримується Інститутом програмних систем НАН України та Житомирським державним університетом імені Івана Франка.

 

SCImago Journal & Country Rank — це загальнодоступний портал, що включає журнали та наукові показники країн, розроблені на основі інформації, що міститься в базі даних Scopus® (Elsevier BV). Ці показники можуть бути використані для оцінки та аналізу наукових областей. Журнали можна порівнювати або аналізувати окремо. Рейтинг країн також можна порівняти або проаналізувати окремо.

 

BASE: Bielefeld Academic Search Engine — одна з найбільш об’ємних пошукових систем у світі, спеціалізованих на пошуку наукових документів відкритого доступу в Інтернеті. BASE забезпечує доступ до понад 240 млн. документів від понад 8000 постачальників контенту. Ви можете отримати доступ до повних текстів близько 60% проіндексованих документів безкоштовно (відкритий доступ). BASE управляється бібліотекою університету Білефельда. BASE збирає, нормалізує та індексує дані серверів репозитаріїв за допомогою “Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting” (OAI-PMH). На додаток до метаданих OAI, BASE індексує вибрані веб-сайти і локальні дані бібліотек. Усе це разом можна шукати через один інтерфейс.

 

Google Scholar — система, орієнтована на пошук наукової літератури за різними галузями знань та різними джерелами.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook