У НУБіП пройшла зелена акція до Всесвітнього дня лісів

19 березня 2021 року
     21 березня відзначають Всесвітній день лісів – за роль і значення лісів та лісового господарства в житті суспільства. Його було започатковано в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, на яких було обговорено важливість вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісів, яка одразу ж була підтримана Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО). Європейська конфедерація сільського господарства зазначає: Всесвітній день лісів потрібно використовувати для поширення інформації про всі аспекти багатства лісу, представлені з трьох позицій: виробництво, захист та відновлення, а також їхній зв’язок із заповіданням.

     Поділяючи цю думку, в НУБіП сьогодні, напередодні 50-річчя започаткування Всесвітнього дня лісів, висаджували нові зелені насадження. До акції долучилися викладачі і студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства, працівники ботанічного саду на чолі з ректором університету Станіславом Ніколаєнком. Вздовж екологічної стежки ботсаду з’явилися деревця гінгко (цікаво, що виявити, якого вони роду – жіночого чи чоловічого – можна лише через двадцять років), дуба звичайного (30 саджанців, привезених з Боярського лісової дослідної станції, мають піднятися на місцях попередників, що всохли чи впали під натиском стихії) та інші.

     Скільки особисто посадив дерев, цікавлюся у аспіранта кафедри ландшафтної архітектури Владислава Борідченка. Та поки що із сотню. А за будівництвом дому і появою сина, як того вимагають від справжніх чоловіків, – справа не забариться, відповідає з гумором.

Ірина Кушніренко

     Фотозвіт від Геннадія Кушанова:

 


 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook