Військові збори як форма змішаного навчання офіцерів запасу в умовах пандемії коронавірусу COVID-19

17 березня 2021 року
     Другий рік підготовки офіцерів запасу є вирішальним у етапі підготовки майбутніх офіцерів для потреб Збройних сил України. Тому відповідно до наказу ректора від 12.02.2021 року №104 "Про організацію військової підготовки студентіву другому семестрі 2020-2021 навчального року" під час дистанційної форми навчання з тими, що навчаються на кафедрі військової підготовки були надані окремі модулі військової підготовки, що не передбачають вивчення тематики з використанням навчальної літератури з обмеженим доступом та практичного застосування, а в період 15.03-20.03.2021 р. (1 тиждень) залучили студентів до занять методом «військового збору».

     Навчальний збір має практичну спрямованість, студентам будуть надані базові знання та практичні навички які неможливо отримати у ході дистанційного навчання, насамперед з вогневої підготовки, експлуатації бойових броньованих машин, управління підрозділами у ході бойового застосування.

     Навчальний збір як і ранкові заняття щопонеділка розпочалися з підняття Державного Прапора та виконання Державного Гімну України.

     Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов під час постановки завдання на збори визначив основні напрями, крім опанування практичних знань і навичок, важливими питаннями є дотримання заходів безпеки та виконання санітарних заходів в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 у т.ч. безпечні відстані під час шикування та занять, дотримання особистої та суспільної гігієни, проведення дезінфекції, обладнані класи на свіжому повітрі.
     Під час першого дня занять студенти практично виконували завдання.

     Студенти 201 навчального взводу Тамара Тищенко та Ольга Щербак тренуються у діях екіпажу бойової машини піхоти щодо її озброєння.

     Студенти 208 навчального взводу Гліб Бондаренко та Андрій Грищенко здійснюють взаємодію підрозділів при виконанні бойових завдань по засобах зв’язку.

     Студент 211 навчального взводу Артем Миргородський опановує компановку силової установки основного бойового танку Збройних сил України Т-64.

НАВЧАЄМО, ЩОБ ЗАХИЩАТИ!


Ігор Радіонов
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook