Вогневі тренування – запорука перемоги

26 лютого 2021 року
     Набуття навичок щодо вирішення вогневих завдань із стрілецької зброї, удосконалення індивідуальної майстерності та підготовка до виконання вогневих завдань у сучасному бою – є пріоритетом при підготовці майбутніх офіцерів.

     З метою виконання навчального плану, підвищення вогневої виучки, вдосконалення навичок у володінні стрілецькою зброєю на кафедрі військової підготовки зі студентами-курсантами проводяться вогневі тренування з різних видів зброї. Під час тренувань використовуються різні прийоми і способи ведення вогню.

     Усі заняття з вогневої підготовки проводяться комплексно з вирішенням вогневих задач, практичним вивченням будови зброї, її розбиранням та збиранням, використанням електронного тиру та безпосередньо вогневі вправи. Слід зазначити що використання електронного тиру для навчання студентів-курсантів надало нові можливості опрацювання навичок та вмінь стрільби з тих видів бойової зброї, яку ми не можемо використовувати в нашу стрілецькому тирі. Програмне забезпечення електронного тиру надає можливість створювати різні елементи бойової обстановки, умови місцевості.

     Відповідно до вимог завідувача кафедри полковника Анатолія Есаулова, щомісячно проводяться контрольні стрільби з курсантами (студентами), які навчаються за спеціалізацією – Ветеринарне забезпечення військ (сил) та науково-педагогічними працівниками для визначення індивідуальної майстерності кожного, досягнутих результатів.

     Під час останніх контрольних занять 25 лютого кращих результатів серед студентів 14 групи першого курсу досяг Максим Касьян, серед науково-педагогічних працівників полковник Олександр Турлюн.

  

     Вміння влучно стріляти є запорукою успіху у бою.

Ігор Радіонов
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook