Відкриття сучасної лабораторії

8 лютого 2021 року
Немішаєве

   ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» зробив важливий крок на шляху до покращення якості освіти, підвищення мотивації студентів до своєї майбутньої професійної діяльності, для підвищення якості підготовки фахівців в реальних умовах виробництва зі спеціальностей 181 «Харчові технології» і 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
   08 лютого 2021 року відбулося урочисте відкриття навчально-виробничої лабораторії «Технології молока і молочних продуктів» на відділенні «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»(ТВППТ).
   На відкриття лабораторії завітали гості: Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна - декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, Кондратюк Вадим Миколайович - декан факультету тваринництва та водних біоресурсів, Вознюк Микола Федорович - директор ТОВ "Брусилівський маслозавод", Лавренюк Олександр Антонович – директор ДП «Клавдіївське лісове господарство», член наглядової ради коледжу.
   «Завдяки підтримці НУБІП України, спонсорській допомозі наших друзів підприємств-партнерів, сьогодні ми відкриваємо нову лабораторію – наголосив директор коледжу Володимир Ілліч Альохін. - Ми провели докорінну модернізацію навчальної лабораторії, розмежували санітарні, навчальні і виробничі зони, збільшили виробничі потужності, створивши повноцінну модель виробничого цеху з переробки молока і виробництва молочних продуктів, де наші студенти-технологи удосконалюватимуть свої практичні навички".

   Лариса Вацлавівна подарувала відділенню навчальну літературу і зазначила, що мало яке підприємство може похизуватися наявністю повного циклу виробництва «від лану до столу», як це стало можливим у коледжі. Тепер студенти не лише знатимуть теорію, але зможуть практично застосовувати свої вміння, і до того ж споживати високоякісну продукцію власного виробництва.
   Варто зазначити, що модернізована лабораторія «Технології молока і молочних продуктів» обладнана необхідним обладнанням та приладами, зокрема, сироварнями-пастеризаторами на 50 і 300л, сепаратором, маслобійкою, камерами зберігання готової продукції, виробничими меблями, лабораторним обладнанням для визначення якості молока і молочної продукції та ін. Головне, що молочна продукція лабораторії виготовляється із високоякісного молока від корів коледжанської навчально-виробничої лабораторії «Тваринництво», де доїння корів і первинна переробка молока знаходиться під чітким контролем ветеринарного лікаря та фахівців тваринництва. Кожна партія молока проходить аналіз за шістьма якісними показниками на сучасному ультразвуковому аналізаторі. Нині лабораторія націлена на виробництво масла, кисломолочного сиру, м’яких і напівм’яких сирів, але асортимент надалі розширюватиметься і найближчим часом буде реалізовуватися готова продукція. У порівняно невеликому виробництві жорстко дотримано санітарно-гігієнічних правил, що відповідають нормативним вимогам. Значна частина роботи виконується вручну, щоб зберегти унікальний смак крафтових молочних продуктів.

   Переконатися, що продукція, яку виготовляє лабораторія, дійсно високоякісна, могли всі гості та відвідувачі. Продегустувати крафтові сири нової лабораторії прийшли викладачі та співробітники коледжу. Всі відмітили неперевершені високі смакові якості сирів.

«Всі зусилля колектив коледжу постійно спрямовує на покращення якості освіти, удосконалення наявної матеріально-технічної бази, на те, щоб підготувати високопрофесійних фахівців, здатних успішно працювати на підприємствах України», – зазначив директор коледжу Володимир Ілліч, - і це головне завдання закладу освіти!»
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook