Кафедра фізичного виховання розпочала освітній процес у другому семестрі

15 лютого 2021 року
Розпочато освітній процес у другому семестрі 2020-2021 навчального року. За рішенням керівництва університету з 8 лютого у студентів перших курсів почався період очного навчання.

     Студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» на ряду з іншими першокурсниками відвідують заняття як загальних так і фахових дисциплін. У другому семестрі їм необхідно буде вивчити такі дисципліни як філософія, право, комп’ютерна техніка та інформаційні технології, іноземна мова. Також продовжити вивчення таких фахових дисциплін як анатомія людини, біохімія, історія фізичної культури і методика викладання гімнастики. Поряд з теоретичними заняттями студенти спеціальності «Фізична культура і спорт» вдосконалюють свої спортивні навички на практичних заняттях з підвищення спортивної майстерності.
     НПП кафедри фізичного виховання розробляють нові робочі навчальні програми з дисципліни «Фізичне виховання» та з фахових дисциплін спеціальності «Фізична культура і спорт» як для очної форми навчання, так і для дистанційної.

  

     Для дистанційних занять з фізичного виховання викладачами кафедри було розроблено нові комплекси вправ на розвиток фізичних якостей. Виконання цих комплексів було відзнято на відео з рекомендаціями і настановами, яке потім демонструється студентам під час пар за допомогою різних інтернет-додатків (Zoom, Webex, Google Meet) та розміщується на навчально-інформаційному порталі Elearn. Під керівництвом викладача студенти виконують ці вправи в онлайн-режимі.
     Звичайно дистанційна форма навчання з фізичного виховання накладає певні обмеження, адже студенти позбавляються можливості працювати в команді, грати разом в улюблені спортивні ігри такі як: футбол, волейбол, баскетбол, але допомагає підтримати свої фізичні кондиції в гарному стані за допомогою рухливої активності.
     Здійснювати регулярні фізичні навантаження під час дистанційного навчання вкрай необхідно, адже тривале сидіння за комп`ютером призводить до погіршення кровопостачання органів і тканин, зниження репродуктивної функції і гостроти зору, послаблення імунної системи та розбалансує нервову систему.

 

     Відновити функції організму та зняти нервове напруження після тривалої роботи за комп`ютером допомагають різноманітні фізичні вправи. Наприклад: біг – позитивно впливає на тривалість життя та імунну систему; танці покращують баланс, координацію та когнітивні навички; йога допомагає боротись зі стресом та зменшує ризики серцево-судинних хвороб. Дуже важливо, щоб студенти це розуміли і відповідально ставилися до власного здоров`я.
     Зі свого боку НПП кафедри постійно працюють над тим, щоб зробити дистанційні заняття з фізичного виховання цікавими і спонукати молодь до самостійного і регулярного виконання фізичних вправ. Також викладачі приділяють багато уваги і очним заняттям. Починаючи з другого тижня лютого, НПП кафедри фізичного виховання приступили до очних занять зі студентами перших курсів усіх спеціальностей.

     Після тривалого дистанційного навчання студенти відвідують заняття з фізичного виховання із задоволенням, адже працювати разом зі своїми друзями значно краще ніж на відстані. За перший тиждень очного навчання явка студентів на заняттях з фізичного виховання склала понад 80%.
     Поряд із навчальними заняттями відновлюється секційна робота, робота абонементних груп і продовжуються тренування збірних команд університету.
     Під час організації освітнього і тренувального процесу викладачі суворо виконують усі інструкції з дотримання протиепідемічних заходів.

    Кафедра фізичного виховання запрошує всіх студентів, хто бажає підвищити свою спортивну майстерність або опанувати новий вид спорту до занять з гирьового спорту, важкої атлетики, боксу, боротьби ММА, карате, волейболу, баскетболу, футзалу, чирлідингу, танцювальної аеробіки, калланетики, фітнесу, атлетичної гімнастики.

     Розклади тренувань з видів спорту розміщено на інформаційних стендах в навчальному корпусі № 9 та на сайті кафедри у розділі «Спортивні секції та оздоровчі групи».


Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook