ПІДСУМКОВА АТЕСТАЦІЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ З ДИСЦИПЛІНИ “ОСНОВИ РОЗВЕДЕННЯ ТВАРИН”

20 грудня 2020 року

    Сьогодні підсумковою атестацією завершилося вивчення навчального курсу “Основи розведення тварин” для студентів ОC "Магістр" за спеціальністю 211 – Ветеринарна медицина.

       Студенти вивчають дану дисципліну на 2-му курсі навчання протягом осіннього семестру.

      У курсі розглядаються основні поняття про походження, породу тварин та структуру порід; система ідентифікації в тваринництві, особливості оцінки екстер’єру та типів конституції тварин, принципи оцінки індивідуального розвитку, продуктивності, племінних якостей тварин; правила прочитання та побудови індивідуальних та групових родоводів, принципи запису та визначення тісноти інбридингу, основи відбору, підбору та різні методи розведення в тваринництві; біологічні особливості та породи великої рогатої худоби, коней, свиней, овець, птиці.

      У 2020-2021 навч. р. навчальний процес відбувався відповідно в очному (серпень, вересень) та дистанційному (вересень - грудень) режимах. Основними платформами дистанційного навчання були Webeх Cisco та Еleаrn.

     Протягом дистанційного навчання було проведено 8 онлайн-лекцій та 10 лабораторних робіт. У свою чергу, студенти мали доступ до електронних навчальних ресурсів та активно їх використовували, виконуючи завдання до лабораторних та самостійних робіт. Активність студентів даної групи була надзвичайно високою. 90-100% студентів групи регулярно приєднувались до онлайн лекцій та лабораторних робіт, проходили дистанційне тестування на ЕНК «Основи розведення тварин» та надсилали виконані лабораторні та самостійні роботи на перевірку.

      Окремі студенти проявили зацікавленість у наукових пошуках, а їх результатом стали наукові тези та участь у дистанційній ХIX Всеукраїнській науково-практичній конференція молодих учених «МОЛОДІ ВЧЕНІ У РОЗВ'ЯЗАННІ АКТУАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ БІОЛОГІЇ, ТВАРИННИЦТВА ТА ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ», яка відбулась 3-4 грудня у Львові.

     Доповіді Довгої Олександри, Родіної Анни та Кравченко Анастасії зацікавили організаторів та учасників конференції. Дівчата не посоромили честі нашої Альма матер, гідно відповівши на усі поставлені запитання і проявивши солідний рівень знань в галузі розведення сільськогосподарських тварин.

      Не лише учасники конференції мали можливість потренуватись із власними презентаціми протягом освоєння даного навчального курсу. Адже на останній зустрічі у “ Webex Cisco Meeting ”, яка відбулась 11 грудня, усі студенти представляли самостійні роботи за видами спеціального тваринництва.

        Потрібно відмітити, що підсумкова атестація пройшла успішно і 100% студентів отримали заслужені позитивні оцінки.

        Залишається лише привітати гарних студентів із успішним завершенням вивчення дисципліни та побажати подальших успіхів у навчанні!

Супрун Ірина,
доцент кафедри генетики, розведення
та біотехнологія тварин.
факультету тваринництва та водних біоресурсів

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook