Креативні рішення магістрів – проєктних менеджерів привернули увагу ректорату

11 грудня 2020 року
     09 грудня 2020 року на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту відбувся онлайн-захист магістерських робіт спеціальності «Менеджмент» освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» очної форми навчання.

     На захисті були присутні ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Миколайович Ніколаєнко та проректор з навчальної і виховної роботи, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України, доктор економічних наук, професор Сергій Миколайович Кваша, які задавали магістрам запитання стосовно досліджуваних тем та давали слушні поради по практичній реалізації бізнес-ідей студентів.

     Особливу увагу Станіслава Миколайовича привернув проєкт Мар’яни Позняк із розробки мобільного додатку опанування сценічного мовлення, оволодіння навичками якого значно полегшує спілкування в різних ситуаціях повсякденного життя.

     Сергій Миколайович в свою чергу відмітив практичну складову представлених робіт, які містили детальні фінансові розрахунки розроблених інвестиційних проектів.

     Підвищення ефективності аграрного бізнесу є важливим напрямом економічного зростання. Тому розроблені магістрами бізнес-плани по вирощуванню зелені із застосуванням методу гідропоніки, малини та огірків у закритому ґрунті, а також проект по підготовці та закладці яблуневого саду – це вдале інвестування в майбутнє, тим більше, що представлені розрахунки вражають своєю точністю та економічним обґрунтуванням щодо доцільності реалізації даних ідей (В.Дика, Р.Пєтухов, В.Борсенко, О.Іськова).

 

   

 

     Але як же вирощувати фрукти і овочі, не маючи місць їх реалізації та можливості транспортування? Тут нам на допомогу прийшли студенти, які розробили проекти по створенню міні-заводу з переробки яблук, відкриттю магазину здорового харчування «Eko Shop» та створенню фірми з вантажних перевезень (І.Асанішвілі, С.Негоденко, А.Макаревич).

 

 

     Не менш важливими і заслуговуючими на увагу були проєкти по відкриттю центру розвитку дитини і дитячого кафе (Л.Андрійчук, Л.Макаревич), фітнес-клубу та квіткового магазину (В.Тагієва, О.Сарака), бізнес-ідеї з виготовлення та реалізації термодеревини (А.Моісеєнко), відкриття пекарні із бездріжджовою випічкою (Я.Харченко) та розвитку бьюті-індустрії (В.Палій).

 

 

   

 

     Голова комісії професор Збарський В.К. зазначив, що всі представлені проекти підготовлені на високому рівні, з урахуванням реальної ситуації в досліджуваній галузі і можуть бути використані для започаткування власної справи.

     Завідувачка кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, професор Шинкарук Л.В. відмітила індивідуальність і креативність кожного проекту, актуальність поданих ідей, чіткість і логічність фінансових розрахунків. Лідія Василівна також обговорила з випускниками подальшу співпрацю щодо розроблення інвестиційних проєктів та успішного впровадження їх в дію.

  

 

Ми пишаємося нашими випускниками, які розробили проєкти для відкриття та розвитку власного бізнесу і запрошуємо на навчання до магістратури за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» всіх, хто ставить перед собою амбітну ціль – мати власний бізнес! 


Шинкарук Л.В.,
завідувачrf кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Дергач А.В.,
наставник магістрів УІД та МП

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook