Смачні інноваційні експерименти та дослідження магістрів -харчовиків

26 листопада 2020 року

     Магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які навчаються за освітніми програмами «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» і  «Нутриціологія» мають чудову можливість виконувати екпериментальні дослідження в оснащених сучасним обладнанням навчальних лабораторіях кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.

     В умовах карантину магістри, під організаційно-методичним керівництвом науково-педагогічних працівників,  вправно поєднували виготовлення інноваційних продуктів в домашніх умовах, з лабораторними дослідженнями.

     Адже магістерська робота – це самостійна індивідуальна кваліфікаційна робота з елементами дослідництва та інновацій, яка є підсумком теоретичної та практичної підготовки магістрів де одним з головних завдань - проведення екперементальних досліджень.

     Виконання наукових досліджень дозволяє закріпити знання, набуті студентами магістратури у процесі навчання та набути умінь і навичок необхідних для виконання професійних обов’язків.

   Студенти, які навчаються за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» виконували експериментальні дослідження під керівництвом професора Лариси Баль-Прилипко, доцентів Оксани Штонди, Юлії Крижової, Наталії Слободянюк, Людмили Тищенко та асистента Ірини Веретинської.

  Магістр Олександр Крупський, працюючи над темою інноваційного спрямування,  удосконалював технологію січених напівфабрикатів «Котлета "По-Київськи"», «Котлета-По-Голосіївські».

 

 

    Експериментальні дослідження Марини Сидоренко і Галини Дузенко були спрямовані для розроблення продуктів профілактичного призначення з використанням рослинної сировини.

 

 

 

Практичні дослідження до виконання магістерської роботи виконували також і студенти заочної форми навчання. Так, Наталія Філіпенко дослідила хімічний склад сировини і готової продукції сиров’ялених виробів типу «Бастурма».

 

     Магістри освітньої програми «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» експериментальні дослідження виконували під керівництвом професора Тетяни Лебської, доцента Наталії Голембовської, старшого викладача Аліни Менчинської та асистента Анастасії Іванюти.

   Світлана Скринько працювала над темою неординарного спрямування «Удосконалення технології ролмопсів у соусах з використанням апіпродуктів».

 

    Катерина Ганцева удосконалювала технологію напівфабрикатів в тістовій оболонці.

 

  

     Експериментальні дослідження з метою удосконалення технології кулінарних виробів на основі ікри прісноводних риб виконувала Марія Гутак.

 

 

     Студенти освітньо-наукової програми «Нутриціологія» продовжують виконувати дослідження для підготовки магістерських робіт.

    Галина Терновик, під керівництвом доцента Людмили Тищенко та старшого викладача Олени Очколяс, значну увагу приділила експерементам для удосконаленням технології хліба.

 

 

     Дослідницька компонента магістерських робіт сприяє поглибленню і осмисленню професійної проблеми, розробці інноваційних пропозицій у сфері  харчової технології та наукової діяльності. 

Дякуємо керівництву нашого славетного НУБіП України і факультету за можливість працювати у таких оснащених сучасних лабораторіях , де сьогодні можливо створювати смачні, безпечні і якісні харчові  шедеври!

Аліна Менчинська,
старший викладач кафедри технології
м’ясних рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook