Міжнародний день ГІС на кафедрі геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі

19 листопада 2020 року
ZOOM

 В цьому році по всіх куточках світу міжнародний день ГІС відмічається 18 листопада. ГІС (географічні інформаційні системи) є унікальним інструментом для поєднання всіх географічних складових світу з інформатизаційною складовою. Світовою спільнотою спеціально організований сайт для святкування дня ГІС https://www.gisday.com/en-us/overview на якому зібрані всі ресурси та успішні історії реалізації ГІС-проектів в світі. В час стрімкого поширення пандемії “Covid-19” ГІС ресурси широкого застосовуються для контролю, аналітичних розрахунків та прогнозування розвитку пандемії в багатьох країнах світу серед яких і Україна (https://covid19.rnbo.gov.ua/ ).

Приурочене до цього святу й сьогоднішнє засідання кафедри з магістрами 1-року навчання, які вирішили присвятити найближчі півтора року навчання саме вивченню геоінформаційних технологій в сфері земельного кадастру, управління земельними ресурсами, моніторингу земель та контролю за використанням та охороною земель.
Студенти магістратури представили початкові результати виконання магістерської роботи щодо формування мети, об’єкту і предмету дослідження та основних цілей та задач.
 
 
Окрім цього, викладач кафедри доцент Кошель Антон Олександрович прийняв участь у дистанційній міжнародній конференції яка присвячена дню ГІС „GISday‘20“ організована Каунасським коледжом (Литва).
 
Також Антон Олександрович прийняв участь у конференції компанії Tableau присвяченій аналітичній обробці даних
На конференцію були обговорені актуальні питання щодо розвитку водних кадастрових систем в країнах Балтійського регіону та важливості геоінформаційних технологій в сучасному житті і розвитку суспільства.
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook