Оздоровчий центр: тактика університету в умовах пандемії

19 листопада 2020 року
     Національний університет біоресурсів і природокористування України в умовах коронавірусної пандемії дотримується зваженої і відповідальної тактики і стратегії.

     Докладаються всі можливі зусилля щодо забезпечення якості навчального процесу. Та все ж на перший план вийшло збереження здоров'я студентського колективу та науково-педагогічних працівників і співробітників університету.

     Цим щоденно комплексно займається створений за наказом ректора оперативний штаб з попередження захворюваності на COVID-19 та протидії її розповсюдження, який координує і контролює виконання всіх необхідних санітарних і протиепідемічних заходів. За потреби він засідає двічі на день. Налагоджено цілодобовий медичний моніторинг поточної ситуації в студентському містечку, на факультетах та ННІ, інших університетських підрозділах. Двічі на день відповідна інформація доповідається в плановому порядку в штаб, а при гострій необхідності – терміново.

     До речі, в Україні такий протикоронавірусний оперативний штаб в НУБіП створили найпершим – навіть раніше за урядовий. Цьому посприяли потужний науковий потенціал університету та його тісні робочі зв'язки з китайськими університетами-партнерами. Тому, тільки-но в грудні 2019 року пролунали перші тривожні коронавірусні сигнали з Китаю, вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України, за дорученням ректора академіка Станіслава Ніколаєнка, вже за якийсь місяць розробили перші рекомендації, спрямовані профілактиці розповсюдження коронавірусу. А з самого початку лютого в університеті вже повноцінно функціонував оперативний штаб.
     У подальшому наші вчені-мікробіологи створили авторський діагностичний тест імуно-ферментативного аналізу (IFA) на наявність в крові тих, хто обстежуються, антиглобулінів M і G, які свідчать про гостру стадію захворювання CoV 2019 або про наявний імунітет.
     Таке тестування пройшли співробітники, які мали певні симптоми, або були контактними особами.

     Звертаємося до всього колективу університету з проханням старанно дотримуватися всіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, котрі ми неодноразово друкували на сайті університету!

     Нагадаємо, що на сьогодні все актуальнішим стає не тільки дотримання соціально безпечної дистанції, а й більш сувора необхідність мінімізувати особисте спілкування, використовувати для цього сучасні мобільні технології.

Вячеслав Крупка,
завідувач оздоровчого центру

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook