Студентський науковий гурток "Маляр'ОК"

 

   

 Староста: студент магістратури 1-го року навчання Наконечний Олег, спеціальність 187 "Деревообробні та меблеві технології"

 

Студентський науковий гурток кафедри технологій та дизайну виробів з деревини є добровільним науковим об’єднанням студентів Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України. Гурток створений на початку 2020 року.
   

Метою діяльності гуртка є сприяння реалізації наукового та творчого потенціалу його членів.
Наукова робота гуртківців спрямована на здобуття теоретичних та практичних навичок з технологій опорядження деревини, а саме: ознайомлення з новими розробками у галузі лакофарбових матеріалів, сучасними тенденціями в опорядженні меблевих виробів, вивченню сучасних прийомів нанесення та сушіння лакофарбових покриттів, правильному підбору композицій, оволодінню навичками розрахунків витрат матеріалів.
Значна увага приділяється практичній спрямованості та оволодінню навичками нанесення матеріалів, що стає надійним помічником в практичній і дослідницькій роботі після закінчення НУБіП України.
Гуртківці активно долучаються до наукової діяльності кафедри в рамках НДР, приймають участь у студентських наукових заходах та науково-практичних конференціях.


   

Форми роботи. Засідання гуртка відбувається у форматі семінарів та виїзних засідань де гуртківці відвідують профільні підприємства та виставки

досягнень.

   

  

 

  

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до роботи гуртка, який розташований в 17 навчальному корпусі, ауд. 109.

Документи:

ПОДІЇ

    З 29.09 - 1.10.2021р. у Міжнародному виставковому центрі проходила виставка Design Living Tendency що представляє меблі, світло, декор, домашній текстиль і декор вікна. Щорічно, восени до Києва приїжджають фахівці з усіх регіонів України для того, щоб ознайомитися з новими колекціями меблів, інноваційними рішеннями і трендами представленими провідними українськими і зарубіжними компаніями. Під час виставки проводяться цікаві лекції, презентації, майстер-класи, зустрічі з фахівцями, укладаються контракти та відслідковуються тенденції розвитку галузі на поточний рік. Саме таке завдання – відслідкувати сучасні тенденції в дизайні та опорядженні меблів, отримали члени гуртка, що відвідали виставку.

 

Члени гуртка біля входу на виставку Design Living Tendency

   Під час відвідування була прослухана лекція «Роль кольору в інтер’єрі», спікер Олена Фатєєва, архітектор, засновник і керівник студії Fateeva Design Studio. Ця лекція дала можливість гуртківцям ознайомитися з прийомами підбору кольору і усвідомити важливість гармонійного поєднання кольорів в інтер’єрі.

Дуже цікаву лекцію Олени Фатєєвої щодо кольору в інтер’єрі прослухали гуртківці

   Також гуртківці мали завдання, визначитися з особистими пріоритетами в опорядженні меблів, відзначити цікаві дизайнерські рішення, та тенденції.
    За результатами виставки, відбулося засідання гуртка, де гуртківці поділилися своїми враженнями від експозиції та представили доповіді.

Обговорення сучасних тенденцій в опорядженні меблів непрозорими лакофарбовими матеріалами

Своїми враженнями щодо опорядження дизайнерського столу FRIENDLY дизайнера ANDREY MOHYLA ділиться Фішар М.


   8 жовтня в м. Кременчук відбулася II Міжнародна студентська конференція Актуальні питання та перспективи проведення наукових досліджень в якій прийняв участь член гуртка Маляр’ок Левковець Д. За результатами он-лайн участі були опубліковані тези та отриманий сертифікат учасника.

 

 2023

Не дивлячись на війну росії проти України ділове життя продовжується. Відновили свою роботу виставки та ділові форуми, що мають на меті підтримати вітчизняного виробника. З 9.09 по 11.03.2023 р. у Міжнародному виставковому центрі відбувся 20 міжнародний форум виробників і постачальників меблів (визнаний UFI). Київський міжнародний меблевий форум (KIFF) – наймасштабніша міжнародна виставка меблів та предметів інтер'єру України, на якій були представлені більш як 300 компаній. KIFF об'єднує виробників та дистриб'юторів, дизайнерів та архітекторів, декораторів, оптових та роздрібних покупців, власників меблевих салонів, операторів сектору HoReCa та всіх цінителів вишуканого та сучасного інтер'єру.

Члени гуртка біля входу на Форум

 

Стенд компанії Меблеві Технології
 

   На форумі були представлені компанії, що давно працюють на ринку України, так і молоді компанії, які тільки завойовують свою репутацію.
   Цікавими виявилися стенди компаній Элио ХОМ, Модуль.Ок, Меблеві Технології та Oikos Україна. Меблеві Технології презентували сучасну фурнітуру, що є невід’ємною складовою комфортних меблів та фрезеровані інтер’єрні плити МДФ.
  Компанія Oikos Україна представила лінійку екологічних фарб та барвників, які не містять токсичних речовин і гарантують добробут в середовищі проживання.

Стільниця з натурального дерева, опоряджена екологічним матеріалом

 

Стенд компанії Oikos Україна

 

   На семінарі, що проводився в рамках форуму, гуртківці дізналися про сучасні тенденції в оформленні інтер’єрів. Найпопулярнішим трендом є застосування екологічних матеріалів, як під час виготовлення меблів так і при їх опорядженні. Також в тренді залишається застосування яскравих колірних схем під час оформлення інтер’єрів та меблів. Також учасники форуму обговорювали шляхи відновлення та роботу галузі у воєнний час.

   За результатами виставки, відбулося засідання гуртка, де гуртківці поділилися своїми враженнями від експозиції та представили доповіді.

Знайомство з сучасними тенденціями у меблевому виробництві на виставці Design. Living Tendency

  З 25 по 27 жовтня 2023 року проходила Міжнародна виставка інтер’єрних трендів та тенденцій Design. Living Tendency. Це щорічна виставка, яку відвідують члени гуртка МалярОк. Як правило, виставки дають уявлення про основні тенденції у дизайні та опорядженні меблів, що корисно для студентів деревообробників. Не дивлячись на важкі часи в Україні, та те, що виставка була скромнішою, ніж в довоєнні часи, було предствалено багато фірм-виробників сучасних меблів. Приємно відмітити, що тон виставці задавали саме виробники.
  Компанія Vetro Mebel представила великий вибір обідніх столів з кераміки та гартованого скла, обідніх стільців, барних та напівбарних, актуальні моделі диванів та сетів для вітальні. Компанія Caris представила ряд дизайнерських крісел та стільців. В той же час Компанія Myhome запропонувала свій погляд на сучасні тенденції в меблевій моді в різних стилях. Особливу цікавість викликав стиль сучасної класики.

 

  

  Гуртківцям було цікаво ознайомитися з продукцією фабрики СОФАН – яка виготовляє модульні кухні з фарбованими та шпонованими фасадами МДФ, а також шафи купе, розпашні шафи та меблі в стилі лофт.
Необхідно відмітити, що в рамках виставки відбувся лекторій, де провідні фахівці ділилися своїм досвідом та знаннями.
  Валерій Сухицький, CEO дизайн агентства SV&Partners, член правління EF Cluster представив цікаву доповідь на тему: «Компоненти експортного потенціалу виробників меблів і товарів для дому». Олександр Лук’янченко, директор напрямку “Меблі” компанії “ЕпіцентрК” представив доповідь на тему: «Меблевий рітейл. Імпульси ринку». Таким чином, гуртківці ознайомилися не тільки з сучасними тенденціями, а й прослухали цікаві доповіді з подальшого розвитку меблевої галузі.

77 Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Науковий пошук молоді для сталого розвитку лісового комплексу та садово-паркового господарства»

  9.11.2023 відбулася 77 Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Науковий пошук молоді для сталого розвитку лісового комплексу та садово-паркового господарства». Зазвичай на цій конференції студенти представляють свої наукові розробки. Багато доповідей стосувалося вирішення нагальних потреб лісового та садово-паркового господарства. Конференція проходила в змішаному форматі, що дозволило взяти участь більшому числу зацікавлених дослідників. Члени гуртка МалярОк також прийняли участь у роботі конференції. Зі своєю доповіддю на тему: ”Застосування патини на меблевих виробах” виступив студент магістратури 1–го року навчання Наконечний Олег.

   

  Дослідник доповів про історію виникнення патини, технологію її застосування на меблевих виробах та про свої дослідження щодо визначення, як різні методи нанесення патини впливають на якість покриття. Дослідження проводилися на найважливіші якісні показники покриття – адгезію, стійкість до дії хімічних реагентів та води. Доповідь викликала жваве обговорення.
  За підсумками наукової роботи опубліковані тези. За результатами представлених наукових досліджень серед студентів комісією було визначено переможців з нагородженням відповідними дипломи. Олег Наконечний здобув 1-е місце.

2024

Знайомство з сучасними тенденціями на Київському міжнародному меблевому форумі (KIFF)


Наймасштабніша міжнародна виставка меблів і предметів інтер’єру України Київський міжнародний меблевий форум (KIFF) проходив протягом 20-22 березня 2024 року. Ця виставка є індикатором стану і розвитку меблевої індустрії нашої країни та невичерпним джерелом сучасних технологій, ідей, трендів і тенденцій для облаштування інтер’єру.
KIFF об’єднує виробників, дизайнерів, архітекторів, декораторів, оптових і роздрібних покупців, власників меблевих салонів, операторів сектора HoReCa і всіх шанувальників вишуканого і сучасного інтер’єру. Тому, відвідування виставки є обов’язковою для гуртківців.
Під час відвідування виставки гуртківці знайомляться з сучасними тенденціями опорядження меблевих виробів, напрямками та тенденціями в дизайні меблів, а також з новими матеріалами, що застосовуються під час опорядження меблевих виробів.
Велику зацікавленість у гуртківців викликало опорядження меблевих фасадів від компанії BONSSO. Готові рішення фасадів представила компанія AGT plus. Представлені рейкові стінові панелі викликали підвищений інтерес.
В рамках виставки гуртківці прийняли участь у дискусії «Сучасні матеріали в інтерʼєрі: тренди 2024-2025 років», де організатором виступала компанія DMNTR.
Після відвідування виставки відбулася жвава дискусія, де члени гуртка Маляр’Ок ділилися своїми враженнями.

   

Участь у конференціях

12 квітня 2024 року староста гуртка Маляр’ОК Наконечний Олег взяв участь у VI Міжнародній студентській науковій конференції «Цифровізація науки та сучасні тренди її розвитку», яка відбулася у м. Львові. Конференція проходила онлайн. Мета конференції - залучення молоді до обговорення наукових проблем, що стосуються цифровізації та сучасних трендів її розвитку. За результатами конференції були опубліковані тези, отримані сертифікат учасника і подяка керівнику.

   



 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook