Серія вебінарів: система безпечності продуктів харчування у США

9 листопада 2020 року
     Наявність безпечного продовольства сприяє розвитку національної економіки, торгівлі і туризму, сприяє забезпеченню продовольчої безпеки і безпеки харчування і є одним з чинників сталого розвитку. Безпечність харчових продуктів, у першу чергу пов`язують з наявністю небезпек, що можуть виникати на будь-якому етапі продуктового ланцюга, а тому обумовлюють потребу у необхідному адекватному контролі упродовж усього ланцюга. Таким чином, безпечність харчових продуктів має бути забезпечена спільними зусиллями всіх сторін, що задіяні в харчовому ланцюзі.

     Задля детального ознайомлення із системою безпечності продуктів харчування 3-5 листопада 2020 року проведено серію семінарів для учасників курсу: «Безпечність продуктів харчування» від Університету штату Пенсильванія (США).
     Університет штату Пенсильванія у співпраці з НУБіП України на початку 2019 року отримали грант посольства США в Україні за додаткової фінансової підтримки від фонду сім’ї Воскобійників (Woskob New Century Fund) на реалізацію проєкту з проведення короткого курсу «Безпечність продуктів харчування». Основною метою проекту є практика і набуття мовних навичок студентами та представниками харчової галузі через підвищення професійних знань.
     Нажаль, з причини пандемії COVID-19 проведення короткого курсу на базі НУБіП України в травні 2020 року не відбулося, натомість, перенесено на наступний рік. Час проведення цього курсу буде визначено ближче до весни 2021 року.

     З метою часткової реалізації мети проєкту та зважаючи на вимоги часу було вирішено провести серію онлайн-курсів. Перша серія пройшла з 3 по 5 листопада, наступні заплановано на грудень 2020 року та лютий 2021 року.
     На першій серії вебінарів учасників було ознайомлено з системою Регулювання безпечності харчових продуктів у США. Розглянуто наступні питання: хто несе відповідальність за безпечність продуктів харчування; які організації та служби здійснюють інспектування виробництва харчових продуктів; законодавство і регулювання в області виробництва харчових продуктів; реєстрація нових продуктів та норми безпечності харчових продуктів; превентивний контроль продуктів харчування; системи безпечності та простежуваність процедур управління на виробництві харчових продуктів; НАССР.

     На початку вебінарів, Юрій Бігун – консультант офісу міжнародних програм та представник НУБіП України Олександр Лабенко, звернулись до учасників зі вступним словом та представили основні цілі курсу.
     Лекторами курсу були: Мартін Бакнаваж і Кетерін Каттер – головні дорадники кафедри наук про продукти харчування, Рамасвамі Анантесваран і Хасан Гуарама – професори кафедри наук про продукти харчування.

     З метою поширення власного досвіду в сфері безпечності продуктів харчування та налагодження мовної комунікації зі слухачами у вебінарі приймали участь доценти Наталія Сілонова та Наталія Волощук.
     Представники Університету штату Пенсильванія відзначили активність учасників семінару та їх високий рівень мовної компетенції.


Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності
Наталія Сілонова,
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації сільськогосподарської продукції
Наталія Волощук,
доцент кафедри фітопатології ім. В. Ф. Пересипкіна

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook