Вперше викладачем кафедри Вадимом Шкарупило записана відеолекція в новій лабораторії факультету.

25 жовтня 2020 року

 На факультеті інформаційних технологій у вересні 2020 року створено нову відео-лабораторію для запису лекцій науково-педагогічних працівників з метою розповсюдження серед студентів під час дистанційного навчання та розміщення на ютюб-каналі факультету:

Одним з перших лекторів які записали таку відео лекцію став доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж Вадим Шкарупило. Слід зазначити, що лабораторія оснащена специфічним звуко поглинаючим покриттям та системою Хромакей (англ. Chroma key). Ця  техніка, за допомогою якої блок певного кольору (найчастіше зеленого) у відео зображенні може бути замінений на зображення, що дозволяє під час лекцій транслювати викладача на фоні його презентації або іншого відеороліку.

 

Тема лекції присвячена мові Асемблеру, яка входить до плану лекцій з дисципліни «Системне програмування». Під час лекції було використано не лише проектування самої презентації, а й транслювання лектором самої процедури програмування в середовищі з виведенням зображення монітора на екран. До того лекція триває 30 хвилин, що за висновками психологів це оптимальний час для глибокого запам’ятовування та засвоєння матеріалу мозком людини.

Впевнені, що перша лекція проведена Вадимом Шкарупило покладе початок низки лекцій всіх викладачів кафедри з метою допомогти студентам засвоїти матеріал краще, адже на відміну від онлайн лекції цей формат зберігається постійно на ютюб-каналі факультету інформаційних технологій, з лекцією можна ознайомитись за посиланням - https://youtu.be/Ak3TGBY1wxs.

 

Дмитро Касаткін,

доцент кафедри

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook