Міжнародна виставка Lisderevmash – майданчик для роботи ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства

1 жовтня 2020 року

   У рамках проведення Міжнародної виставки LISDEREVMASH-2020 відбулося засідання ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства. Крім членів ради до участі у засіданні були запрошені учасники, гості міжнародної виставки та зацікавлені особи.

   Відбулося оновлення ради, зокрема до її складу введено Кузьовича Василя Степановича, Голову Державного агентства лісових ресурсів України і Медведєва Юрія Серафимовича, Президента асоціації «Меблідеревпром». Головою ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства під час засідання було обрано Мельника Ігоря Анатолійовича, генерального директора «АККО Інтернешнл».

   З доповіддю на тему «Стан та перспективи підготовки фахівців лісової та деревообробної галузі в Україні й НУБіП України» виступив т.в.о. директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Віктор Свинчук, який акцентував увагу на цьогорічній вступній кампанії, кількості закладів, які здійснюють підготовку фахівців лісової, деревообробної та меблевої галузі, тощо. Окрему увагу було приділено формуванню МОН України державного замовлення та кількості фахових закладів вищої освіти України. Під час обговорення не обійшли увагою й питання проведення акредитації освітніх програм Національним агентством з оцінювання якості вищої освіти. В дискусії взяли участь: Алла Святецька (Начальник управління кадрового забезпечення та роботи з міжнародних відносин Державного агентства лісових ресурсів України), Сергій Ірклієнко (Директор Українського центру «Укрцентркадриліс»), Юрій Марчук (Голова Товариства лісівників України, зав. кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції НУБіП України), Василь Кузьович (Голова Державного агентства лісових ресурсів України). Учасники обговорення зосередили увагу присутніх на вступній кампанії випускників коледжів, підвищенні кваліфікації працівників, умовах вступу, забезпеченні галузі якісно підготовленими спеціалістами.

   Про практичну складову в підготовці фахівців деревообробної та меблевої галузі в НУБіП України доповіла завідувачка кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Олена Пінчевська, яка зазначила рівень матеріального забезпечення підготовки студентів, наявність кадрового потенціалу, проходження практик студентами, необхідність підтримки виробничників у фаховій практичній підготовці та працевлаштуванні випускників. На дефіциті кадрів деревообробної галузі зупинився в своєму виступі начальник відділу по роботі з персоналом меблевої кампанії «Еліо Україна» Даріуш Вакула.

   Про особливості підготовки фахівців у ННІ ЛіСПГ НУБіП України проінформував присутніх Віктор Свинчук. Під час цієї доповіді окремо було наголошено на важливій ролі роботодавців не лише під час освітнього процесу, поліпшенні матеріально-технічної бази, а й під час розроблення, удосконалення та акредитації освітніх програм!

   За підсумками роботи ради роботодавців було ухвалено рішення підготувати звернення до МОН України стосовно умов прийому студентів до закладів вищої освіти, зокрема, випускників коледжів, студентів контрактної форми навчання та акредитації освітніх програм.

Сергій Ковалевський,
професор кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook