Тривають навчальні практики на базі навчально-дослідних господарствах університету

30 вересня 2020 року
     Відразу після завершення очного курсу навчання в аудиторіях четвертокурсники агробіологічного факультету та третьокурсники скороченого терміну навчання факультету ветеринарної медицини продовжили закріплювати теоретичну складову практичними уміннями на базі навчально-дослідних господарствах університету. Їх прийняли Агрономічна дослідна станція та НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка.

     Час практик майбутніх агрономів обрали невипадково: у розпалі посівна кампанія озимих зернових. Бакалаври набувають практичних навичок з селекції сільськогосподарських культур, передпосівної підготовки ґрунту, вчаться регулювати сівалки, визначати норми висіву культури, розраховують норми внесення мінеральних добрив та визначають глибину сівби культури, швидкість руху агрегатів по полю тощо.

     Ми проходимо практику вже другий тиждень і за цей час вкотре переконалися, що одна справа вивчати предмет в аудиторії, а інша – в полі, діляться думками майбутні агрономи Олександр Костюковський і Олександр Гриценко. Хоча, якщо не маєш належної теоретичної бази, то в полі робити нічого.

     Майбутні лікарі ветеринарної медицини проводять планові обстеження різних вікових груп тварин та виявляють у них збудників хвороб. За участі студентів проводилася також обробка тваринницьких приміщень та заходи з лікування тварин, а також розроблена схема профілактичних заходів у приміщеннях.

  

     Навчальні практики тільки розпочалися, вони триватимуть ще чотири тижні.

Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook