У навчально-дослідних господарствах НУБіП України розпочалась посівна

28 вересня 2020 року
     24 вересня НДГ НУБіП України розпочаласи посівну компанію озимих під урожай 2021 року.

     У Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка на сьогодні вже посіяно 250 га озимої пшениці з 579 га запланованих (34,5%). В роботах задіяна нещодавно придбана сівалка Great Plains . Ширина захвата 9 м. Сіє з одночасним внесенням мінеральних добрив. Господарство повністю забезпечене мінеральними добривами під посів та паливно-мастильними матеріалами. В цьому році тут відмовились від традиційного внесення мінеральних добрив перед посівом під культивацію. Це допоможе заощадити ресурси і доставити поживні речовини безпосередньо рослині. Сортосклад в господарстві оновлений цього року на 66%, в основному це сорти вітчизняної селекції: еліта Берегиня миронівська, Центилівка, Пустоварівка, Паляниця, Подолянка (всього на площу 256 га – 44%). Також насіння першої репродукції сортів Берегиня миронівська та нового сорту німецької селекції Фаунус.

     В Агрономічній дослідній станції вже посіяно 90 га озимини. Це 34 % від запланованого. Працює сівалка Амазоне. Враховуючи недостатні запаси вологи в ґрунті та пізні строки збирання соняшника, що є попередником під частину площ, разом з традиційною підготовкою ґрунту в господарстві застосовується мінімальна технологія обробітку. Добривами під посів озимих господарство забезпечене. Разом з діамофоскою внесли по 80 л/га азотних добрив. КАС-25 з сіркою. Насіння еліти та 1 репродукції в структурі озимого клину буде висіяне на площі 149 га з 266 га (56%.). Це сорти Берегиня миронівська, Богдана, Лінос (Німеччина), Реформ (Франція).

     В НДГ Ворзель посіяно 80 га озимої пшениці та жита. Це 80% від плану. Немішаївський агроколедж вже засіяв 130 га озимих з 198 га запланованих, 66%.

     Всього по НУБіП України станом на 28.09 2020 року засіяно приблизно третина озимих, 550 га. Посівна триває.

 

В. Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
та навчально-виробничої практики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook