Стейкхолдери освітньої програми «Геодезія та землеустрій» діляться сучасними тенденціями та інноваціями

27 вересня 2020 року
     Підвищення якості підготовки фахівців за освітньою програмою "Геодезія та землеустрій" завжди під пильним оком адміністрації та ради роботодавців факультету землевпорядкування. Нещодавно студентам факультету, у рамках «Школи професійної майстерності землевпорядника та геодезиста», випала чудова можливість почерпнути нових знань та поспілкуватися з представниками компанії «ЕЛАЙН».


     Традиційно відкрив даний захід декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, представивши юним землевпорядникам гостей факультету. Цього разу ними стали комерційний директор компанії «Елайн» Сервер Акімов і директор по розвитку цієї компанії – Роман Михалевич. Головною темою зустрічі стало застосування безпілотних літальних апаратів (БПЛА), як унікального та універсального пристрою для вирішення широкого кола задач не лише в землевпорядкуванні, а й у інших галузях економіки.
     Свою промову Сервер Акімов розпочав з розгляду умов і технічних завдань, які постають перед оператором БПЛА. Окрім цього Сервер докладно розповів про обладнання, що використовується в роботі. Наразі їхня компанія використовує БПЛА від вітчизняної компанії «ABRIS» - з представниками якої, студенти факультету також часто мали можливість зустрічатися. Потому Сервер представив на розсуд студентів реальний кейс для великого сільськогосподарського підприємства (більше 80 тис. гектарів). Участь у проекті брали два пілота, три фахівці з камеральної обробки даних і один проект-менеджер. Землі даного підприємства розміщені у трьох адміністративних областях, у межах 94 сільських радах. Зйомку ділянок провели за 212 вильотів, перед тим на місцевості було закладено 4106 опознаків. У результаті отримано 201 500 фотознімків на 4 ТБ пам'яті. Як зазначав доповідач, збирали дані у полі швидше ніж камеральний відділ встигав опрацьовувати, а закінчив питаннями методології виконання завдань та основними і найбільш частими проблемами з якими можна зіткнутися при виконанні даного роду робіт.

     У свою чергу, Роман Михалевич, більш детально розповів про використання безпілотників у інших галузях, а саме у гірничодобувній галузі, енергетиці, землеустрої та ін.. Потому представив оцінку ефективності проектів точного землеробства.

     Підбиваючи підсумки, хочеться висловити щирі слова подяки представникам компанії «Елайн» та наголосити, що навіть в умовах карантину, такого роду зустрічі є важливою складовою освітнього процесу, адже надихають вони студентів як на навчання, так і на участь у наукових проєктах і дослідженнях.

 

Андрій Чумаченко,
студент факультету землевпорядкування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook