Перші лекції, перші враження: латинь – це цікаво!

24 вересня 2020 року
     Сьогодні перший раз у житті я в просторій залі 309 третього корпусу Національного університету біоресурсів і природокористування. Перехоплює подих, адже я – студентка!

     Перше враження завжди має не абияке значення, певно тому знайомство з освітньою програмою ми розпочали з нашим деканом, доктором філологічних наук, професором Василем Шинкаруком. Ступивши на поріг аудиторії, я відчула наскільки там потужна енергетика, яка огортає, заохочує до навчання, творчості, розвитку.

     Особисто для себе я зрозуміла, що дисципліна і знання в університеті на першому місці. Коли Василь Дмитрович увійшов до аудиторії, кожен першокурсник усвідомив, що з цього моменту починається новий етап життя і головне завдання – наполеглива праця, щоб реалізувати себе у сфері журналістики. Від декана ми почули слова заохочення, батьківської підтримки, поради, які були надзвичайно важливі, адже усі першокурсники дуже хвилювалися перед парою.

  

     Лекція пройшла на одному диханні. Латинська мова виявилася захопливою. Василь Дмитрович – справжній професіонал. Матеріал було легко сприймати та запам’ятовувати. Упродовж лекції кожен із нас зрозумів, наскільки важлива латинь для професійного журналіста. Пояснення викладача були настільки цікавими, що час збіг непомітно. Окрім фонетики латинської мови, яку опановували на лекції, ми отримали слушні професійні поради та настанови, тому після лекції першокурсники вийшли з хорошим настроєм та посмішкою.

     Цього року першокурсники розпочали своє студентське життя з дотриманням карантинних вимог. Але все ж ми віримо, що ані вимушена дистанція, ані захисні маски, ані санітайзери не зіпсують чудових лекцій і не зупинять нас на шляху до реалізації мрій.

 

Анастасія Балуда,
студентка 1 курсу
спеціальності «Журналістика»


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook