Відбулася апробація студентських наукових досліджень у галузі лісового, садово-паркового і мисливського господарства та деревооброблювальних технологій

16 вересня 2020 року
     Щорічно навесні у ННІ лісового і садово-паркового господарства студенти та учні презентують свої наукові доробки, але цього року довелося відтермінувати проведення 74-ї Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції «Науковий пошук молоді для сталого розвитку лісового комплексу та садово-паркового господарства» до осені. Конференція відбулася 15 вересня у режимі онлайн на платформі Cisco Webex, однак це зовсім не завадило повноцінно представити доповідачам результати наукових робіт, а усім присутнім долучитися до жвавої дискусії.

     Під час роботи секцій були детально розкриті питання використання сухостійної деревини для виготовлення стільниць, використання термомодифікованого шпону для виготовлення фасадів, мікроклонального розмноження рослин роду Drosera L. та рослин роду Cercis L., геопластики рельєфу як основного засобу у сприйнятті ландшафтних композицій, використання малих архітектурних форм для підсилення функціональних зон ботанічного саду НУБіП України, впливу складу субстрату на проростання насіння, стан сходів і ріст сіянців сосни звичайної із закритою кореневою системою, захисту лісових насаджень від кореневої губки, аналізу сучасного стану виробництва декоративного садивного матеріалу в розсадниках державних підприємств, сучасного стану полезахисних лісових смуг, первинного морфогенезу цінних генотипів Fraxinus L. in vitro.

     Члени журі та присутні викладачі відмітили високий рівень підготовки студентів і своїми питаннями допомагали глибше зрозуміти ті досягнення, які студенти озвучували.

     За результати оцінювання серед студентів ОС Бакалавр було присуджено:
І місце – Наталія Пацьора, Марина Артем'єва, Юлія Носенко.
ІІ місце – Олена Гунько, Юлія Телегуз.
ІІІ місце – Валерія Матвійчук, Крістіна Слєсар.

     Серед студентів ОС Магістр було присуджено:
І місце – Владислав Омельчук, Сергій Охоцький.
ІІ місце – Олександр Бабин.
ІІІ місце – Антон Рибалко.

Вітаємо переможців та бажаємо молодим науковцям нових досягнень та успіхів у подальшій роботі.

Ганна Лобченко,
голова Ради молодих вчених
НДІ лісівництва та декоративного садівництва

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook