Філософія та екологія: діалектика взаємодії під час навчального процесу

14 вересня 2020 року

14 вересня 2020 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри філософії Культенко В.П. для студентів 3 курсу факультету захисту рослин, екології та біотехнологій, спеціальності «Агроекологія» з дисципліни «Філософія» на тему: «Антична філософія».
   Умови, в яких відбувалася лекція, сприяли тому, щоб зануритися у площину вічних філософських питань щодо сенсів людського існування. Адже з понеділка набули чинності більш жорсткі карантинні обмеження для жителів міста Києва. Тому студенти в аудиторії дотримувались соціальної дистанції та працювали, не знімаючи захисних масок.
   Лекція була присвячена становленню філософської традиції в Західній культурі. Лектор запропонувала студентам віртуальну подорож у світ античної традиції та культури, що складають скарбницю світової духовності. Адже саме Стародавня Греція подарувала світові олімпійський рух, традиції високого мистецтва, демократичного способу правління та філософського теоретичного мислення. І саме давні філософи поставили перед світом питання, які й до сьогодні спонукають науковий пошук, сприяють розвиткові уявлень людини про світ та її місце в ньому.
   Присутні на лекції колеги під час обговорення відзначили чітку побудову заняття, професійно-практичну змістовність, використання різних педагогічних прийомів утримання уваги студентів та спілкування з ними. Лекція була прочитана на високому науковому та професійному рівні. Студенти виявили живе зацікавлення темою.

 

Культенко В.П.
доцент кафедри філософії

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook