Розширений ректорат: до зустрічі першокурсників – готові

14 вересня 2020 року

     14 вересня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося позапланове розширене засідання ректорату. Перед розглядом питань порядку денного, який був насиченим, але спрямований на організацію діяльності університету в умовах помаранчевої зони столиці, ректорат привітав професора Василя Туринського, який напередодні відзначив 70-річчя. Також ректор представив новообраного голову Студентської організації Дмитра Кушпія, студента факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

     Про результати вступної кампанії станом на сьогоднішній день доповіла відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець. Як і минулого року кількість контрактників на перший курс перевищує кількість студентів, які навчатимуться за кошти державного бюджету. Ретельний аналіз усіх показників буде представлений на найближчому засіданні вченої ради.

  

    Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша повідомив рекомендації Оперативного штабу у зв’язку з запровадженням помаранчевої зони в столиці. Перше – тричі на день моніторинг стану здоров’я студентів. Друге – новий розклад занять з концентрацією на практичних та семінарських занять, повного використання аудиторного фонду, запровадження блокового навчання тощо. Третє – обмеження чисельності студентів в аудиторіях до 20 осіб. Також діятимуть й інші, передбачені раніше, обмеження в навчальному процесі. 16 вересня о 13-00 на стадіоні відбудеться зустріч зі старостами академічних груп, а 18-го – завершити перший етап очного навчання для студентів 2-4 курсів. Також проректор Сергій Кваша представив відповідний наказ ректора про організацію навчального процесу у зв’язку з установленням у м. Києві помаранчевої зони карантину. Готовність до прийому першокурсників висловили декани факультетів ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк та інші. За інформацією начальника навчального відділу Віктора Шевчука 21 вересня до навчання приступають понад 4300 студентів нового набору денної форми навчання. Замовлені та виготовляються студентські квитки, готові екзаменаційні книжки, узгоджений та опублікований розклад занять. Готове до зустрічі й студентське містечко, зазначив його директор Сергій Стецюк. Гуртожитки забезпечені дезінфікуючими, миючими засобами в повному обсязі, розроблені і оприлюднені інформаційні матеріали, підготовлені кімнати для першокурсників, завозяться меблі тощо.

  

     Сценарій проведення посвяти першокурсників у студенти представив проректор Сергій Кваша – заходи відбудуться 21 вересня по факультетах та ННІ, запланований же загальноуніверситетський – відмінено. Графік після узгодження буде опублікований на офіційному сайті університету.

     Про стан сплати за проживання в гуртожитках та навчання доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Завдання за тиждень ліквідувати борги.

  

     Начальник навчального відділу Віктор Шевчук та керівник центру дистанційних технологій Максим Мокрієв запевнили в готовності до 100% дистанційного навчання в технічному плані. За літо пророблена робота, яка дозволить щонайменше на 25% поліпшити пропускну здатність серверів. Якнайшвидше потрібно забезпечити усі дисципліни електронними навчальними курсами.

  

  

     Директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак доповіла про забезпеченість навчальною літературою студентів. Якщо студенти не мають можливості навчатися онлайн наживо у дистанційному режимі, потрібно надіслати запит на адресу [email protected] та отримати навчальну літературу в електронному вигляді.

  

     Учений секретар Оксана Барановська представила проект порядку денного на засідання вченої ради 23 вересня 2020 року.

     Завершуючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко навів військовий принцип: дій як я. І закликав керівників структурних підрозділів слідувати цьому принципу, показувати власний приклад системної планової роботи.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook