Ректорат: посилення карантинних вимог, завершення вступної кампанії та підготовка до зустрічі першокурсників

14 вересня 2020 року
     14 вересня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Головним питанням стало функціонування університету, навчальний процес в умовах адаптивного карантину, а саме запровадження помаранчевої зони в столиці. Вона передбачає більш жорсткі обмеження, зокрема присутність на заняттях не більше 20 осіб в одному приміщенні, що означає переведення лекцій в дистанційний режим, та інші. Відповідні зміни готуються і до університетського наказу. Підтримана пропозиція обговорити це питання та інші поточні на засіданні розширеного ректорату о 15 годині.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець представила попередні результати зарахування студентів: на перший курс за денною формою вступили 3016 осіб, що більше до минулого року на 244, за заочною – 692 (-97), до магістратури за денною формою – 1428 (+34), за заочною (-150). За контрактною формою навчання прийом ще триває.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про нараду з заступниками деканів та студентським містечком, на якому розглядалося питання вивільнення кімнат гуртожитків студентами 2-4 курсу після 18 вересня. Наголошувалося, що примусового виселення не буде, але окрім переконань студенти мають свідомо поставитися до ситуації та відбути на період дистанційного навчання з гуртожитків. Також проректор зупинився на роботі оперативного штабу, де акумулюється інформація про захворюваність викладачів, студентів і співробітників.
     Учений секретар Оксана Барановська представила порядок денний вченої ради, на якій планується розглянути ретельно вступну кампанію.

     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій проінформував про підготовку плану діяльності органу студентського самоврядування на І півріччя з урахуванням умов адаптивного карантину.

     Голова студентської профспілкової організації Олексій Мельник повідомив про можливість отримання пільгових проїзних квитків та проведення 15 вересня Дня донора.
     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський доповів про проведення Школи першокурсника на половині ННІ та факультетів і її продовження на цьому тижні.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко проінформував про участь 14 проектів в конкурсі досліджень молодих вчених, перемогу двох проектів на фінансування Національним фондом досліджень та підготовку кандидатур на отримання стипендій Кабінету Міністрів України.

     Завідувач оздоровчого центру Вячеслав Крупка доповів про системну профілактичну та роз’яснювальну роботу серед студентів і викладачів щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог.
     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про підготовку проекту бюджету університету на 2021 рік та виконання цьогорічного фінансового плану. Проведена вся необхідна організаційна робота, яка стосується підвищення заробітних плат з 1 вересня. Продовжується міжнародна діяльність, іноземні студенти, які не змогли прибути до України, навчаються дистанційно.

 

     Начальник навчального відділу Віктор Шевчук доповів про замовлення студентських квитків для першокурсників, які вступили на місця державного замовлення, для контрактників – будуть замовлені одночасно з верифікацією наказів на зарахування єдиною освітньою базою.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про виготовлення меблів відповідним цехом для гуртожитків, тривають роботи у навчальному корпусі №5, у гуртожитку №8 завершено монтаж водостічних систем. У кінці тижня після завершення навчання студентів 2-4 курсу аудиторії заплановано обробити дезінфікуючими засобами.

 

     Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про прийом 99 осіб до аспірантури, які приступають до навчання. До 18 вересня приймаються матеріали з атестації наукової діяльності. Готується проект положення про захист докторів філософії. У навчально-дослідних господарствах очікують сприятливих погодних умов для початку посівної.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – розробити сценарій проведення посвяти в студенти першокурсників, до поселення студентів нового набору провести моніторинг стану гуртожитків та ліквідувати недоліки у разі їхньої наявності спільно з господарськими службами, оголосити 100% готовність до дистанційного навчання, запланувати зустріч з новообраним керівництвом Студентської організації, провести на стадіоні нараду зі старостами академічних груп, розробити алгоритм залучення на навчання та поселення до гуртожитків студентів з червоної зони, внести пропозиції з унормування педагогічного навантаження на 2021 рік. Валерію Іщенку – внести пропозиції з облаштування додаткових душових кімнат в гуртожитках. Вадиму Ткачуку – проаналізувати надання послуг буфетами та їдальнями служби закладів харчування університету з метою поліпшення якості.

 

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook