Бібліотечний вересень 2020

3 вересня 2020 року
    Вересень 2020 року видався особливим для наукової бібліотеки. Довгі місяці карантину та спілкування зі своїми читачами виключно онлайн – це ті складові, які разом спричинили неймовірний дефіцит «живої» комунікації. Нинішні умови адаптивного карантину дозволяють повноцінно розпочати новий навчальний рік в університеті. Отже ми ретельно готувались до такої довгоочікуваної зустрічі зі своїми читачами – всі абонементи обладнані захисними екранами, розміщено пам’ятки щодо дотримання дистанції та маскового режиму, всі приміщення книгозбірні забезпечені дезінфікуючими засобами.

     Перші тижні навчання, перші приємності для бібліотекарів – хвилюючі моменти зустрічі з читачами, які досить активно відвідували нашу книгозбірню.
  «Тільки навчаючись дистанційно, я зрозуміла, як важко без спеціалізованих підручників, адже інтернет не може надати повної інформації з моєї спеціальності. Тому я рада, що з’явилась нарешті можливість прийти до бібліотеки та взяти необхідну літературу», – такими думками поділилась з нами студентка 2-го курсу агробіологічного факультету Валерія Литовченко.
Юлія Кліщова, студентка 4-го курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів, розповіла, що не уявляє своє життя без паперової книги, тому на карантині дуже сумувала за нашою книгозбірнею.

   Студентка 2-го курсу факультету аграрного менеджменту Світлана Коцупера не лише прийшла до бібліотеки за потрібними навчальними виданнями, а й побачивши фортепіано, що знаходиться у філії бібліотеки у 10 корпусі, виконала прекрасний музичний твір.

   А от студент 2-го курсу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Денис Овсійчук поділився з нами власними роздумами про відношення до книги: «Телефон або інший гаджет може підвести, наприклад розрядитись в самий несподіваний момент, а книга завжди під рукою. І ще важливий момент для мене – читання паперової книжки не так погіршує зір».

   Приємно відзначити, що за перші два тижні навчання до наукової бібліотеки загалом завітало 1352 читача, яким було видано 987 примірників літератури.

   Зважаючи на те, що університет запровадив змішану форму навчання в умовах адаптивного карантину, і студенти навчатимуться як очно, так і дистанційно, наші бібліотекарки розробили невеличкі пам’ятки для своїх користувачів з посиланнями на бібліотечні онлайн ресурси та послуги, а саме:

   Тож, вітаємо всю університетську спільноту з початком навчального року та гостинно запрошуємо до нашої книгозбірні. Ми завжди готові надати кваліфіковану допомогу як безпосередньо в бібліотеці, так і онлайн.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook