ПІДВОДИМО ПІДСУМКИ ДИСТАНЦІЙНОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ З ДИСЦИПЛІНИ «ОСНОВИ КЕРУВАННЯ ТЕХНІКОЮ» ДЛЯ МАЙБУТНІХ КОНСТРУКТОРІВ НА КАФЕДРІ НАДІЙНОСТІ ТЕХНІКИ

22 червня 2020 року

 

 

У період з 08 червня по 20 червня та з 06 липня по 18 липня 2020 року, згідно вимог навчального плану, на кафедрі надійності техніки, у дистанційному режимі проходила навчальна практика з дисципліни «Основи керування технікою». Навчальна практика передбачена для студентів 2 курсу освітнього ступеню «Бакалавр», спеціальності 133-«Галузеве машинобудування» факультету конструювання та дизайну.
Для студентів 2 курсу груп ГМаш-1801, ГМаш-1802 керівниками навчальної практики цього року були призначені науково-педагогічні працівники кафедри надійності техніки:к.т.н., старший викладач Павло Попик та асистент Андрій Засунько.
 
Робоча програма практики передбачала вивчення наступних тем:
  1. Органи керування трактора – 6 год.
  2. Керування колісним трактором – 6 год.
  3. Керування гусеничним трактором – 6 год.
  4. Проведення оранки, культивації – 6 год.
  5. Проведення посіву, догляду та збирання культур - 6 год.
З методичними рекомендаціями та завданнями щодо їх виконання можна було ознайомитися на сайті кафедри надійності техніки.
За результатами проходження навчальної практики студенти оволоділи наступними вміннями:
  • проводити практичні роботи з підготовки тракторів і спеціалізованої мобільної техніки до роботи;
  • виконувати регулювання механізмів та систем тракторів і с.-г. техніки для забезпечення їх роботи з належною продуктивністю та економічністю; 
  • аналізувати експлуатаційні показники тракторів і самохідних комбайнів;
  • обґрунтовувати основні робочі параметри тракторів, самохідних комбайнів та їх складових для ефективного використання мобільних енергетичних засобів у сільськогосподарському виробництві.

 

Слід відмітити кращі звіти студентів 1 групи - ГМаш-1801: Владислава Шманенко, Ігоря Максименка та Максима Антала.

 

 

Кращими виявились звіти студентів 2 групи - ГМаш-1802: Костянтина Поповича, Богдана Оксімчука.
Неабияку зацікавленість до здобуття практичних навичок з керування самохідною сільськогосподарською технікою проявили студентки груп: ГМаш-1801 Вікторія Киця,Ольга Поварчук, ГМаш-1802 Дар’я Лихачова, Людмила Наливайко. Отримані студентами теоретичні і практичні знання з експлуатації тракторів та самохідних комбайнів дозволяють в майбутньому успішно здати кваліфікаційний іспит та отримати посвідчення тракториста-машиніста категорій А1, А2, В1.
Необхідно також відзначити високий рівень організаційної роботи при проведенні дистанційної практики старост академічних груп ГМаш-1801 – Олени Йолдич та ГМаш-1802 – Богдана Оксімчука.
 
Керівники практики переконані, що студенти факультету конструювання та дизайну змогли реалізувати програму навчальної практики, яка пройшла у дистанційному режимі. Співробітники кафедри надійності техніки впевнені, що отримані знання студенти трансформують у вибір тематики для дипломного проектування, в успішну кар'єру та у майбутню виробничу діяльність.
Керівники практики:
Павло Попик, к.т.н., ст. викладач,
Андрій Засунько, асистент

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook