МОЇ ВРАЖЕННЯ ВІД НАВЧАННЯ У ISA LILLE ЗА ПРОГРАМОЮ ОБМІНУ ERASMUS+

19 червня 2020 року

     Європа доступна за одну-дві години польоту, а перед випускниками західних ЗВО або ж стажерами відкриваються більш ширші перспективи. Проте, багато хто вважає, що західна освіта недоступна. Це не зовсім так. У кожного є всі шанси отримати грант на навчання або стажування за кордоном. Для цього потрібні виключне бажання вчитися, наполегливість та впевненість в собі.
     Економічний факультет Національного університету біоресурсів та природокористування України розвиває міжнародні студентські обміни, які дають можливість пройти навчання в університетах країн Європи та ознайомитись з їх досвідом викладання економічних дисциплін.
У рамках програми ERASMUS + останній семестр цього навчального року я навчалась у Вищій школі сільського господарства та природничих наук (м. Лілль, Франція).
     Беззаперечно, досвід участі у програмі ERASMUS + – це вагома перевага та неоціненний міжнародний багаж, який підвищує конкурентну спроможність студента-учасника програми на ринку праці.
Надзвичайно цікаво навчатись в іншій, новій для себе країні, та відкривати нові горизонти та знайомства. У нашій групі у Вищій школі сільського господарства та природничих наук були представники не лише з різних країн Європи, а й різних континентів світу.



     Навчання проходило за такою системою, що кожен студент сам обирає необхідні та пріоритетні для нього предмети, або як ще їх тут називають - курси. Щодо курсів, які я обрала, то це були: French as a Second Language, Business Development, Purchase and Procurement, Trade negotiation, Digital business, B to B marketing, Control management, Financial analysis, Consumer behavior.
     Лекції проходять із застосуванням усіх можливих інтерактивних засобів та матеріалів (відео, презентації і т.д.), запрошують також спікерів із числа представників ТОПових компаній Європи і світу.


     Процес навчання був змістовним. Хоча у кожного викладача був свій стиль викладання матеріалу, проте спільним для всіх була орієнтація студентів на розробку проектів, прийняття управлінських рішень в рамках роботи над реальними кейсами, підготовка виступів та презентацій за результатами власних студентських розробок. Варто відмітити, що специфікою навчання є мотивація до колективної та групової роботи студентів. Тобто, результат навчання студента з певної дисципліни залежить напряму від результату роботи кожного із студентів підгрупи, які працюють над завданням.
     Узагальнюючи мій досвід навчання закордоном у рамках програми ERASMUS +, хочу відзначити, що завдяки відданій і високо професійній праці викладачів економічного факультету НУБіП, представники-студенти нашого університету складають гідну конкуренцію студентам інших закордонних навчальних закладів.
     До важливих результатів навчання за даною програмою я можу віднести й те, що мала нагоду удосконалити навички володіння англійською мовою, оскільки викладання дисциплін здійснювалось виключно нею. А також отримати безліч знайомств, вивчити культуру, особливості навчання та студентського життя в університетах нових друзів.
     Лілль (Lille) – місто на півночі Франції, столиця регіону О-де-Франс, що має репутацію промислового центру з казковою історією. Лілль – історична столиця Фландрії. Старе місто відоме безліччю красивих будівель в стилі бароко з витончено загостреними дахами. Лілль – одне з найбільших міст Франції з динамічним міським життям, цікавими пам’ятками та чудовими музеями, колекції яких поступаються тільки музеям Парижа. Особливо своєю красою вразив Музей образотворчих мистецтв (Palais des Beaux-Arts de Lille) – другий за значущістю художній музей Франції після паризького Лувру. Колекції музею містить шедеври європейського живопису – картини Рубенса, Ван Дейка, Гойї та Делакруа, чудові приклади французької живопису 19-го століття та імпресіонізму, предмети старовини та скульптури, які зачаровують кожного відвідувача своєю красою.

    

      
 

     Іншим студентам, як учасник міжнародної програми обміну ERASMUS+, хочу порадити бути впевненими у своїх силах і все обов’язково вдасться! Адже навчання за програмою обміну – це, насамперед, безцінний досвід для кожного студента, а ще – можливість пізнати світ, відкрити культуру і традиції іншої країни.
     Хочу висловити окрему вдячність координатору міжнародного офісу Європейської програми мобільноcті ISA Lille Vira Wannepain за створені комфортні умови для навчання українських студентів в ISA Lille, відкриття нових горизонтів, можливість удосконалення знань з французької мови та вирішення усіх проміжних питань під час перебування у м. Лілль.

     Дякую декану економічного факультету Діброві А.Д., представникам ННЦ міжнародної діяльності НУБІП України за сприяння та змогу отримати досвід навчання закордоном!

Антоніна Мусій,
студентка 4 курсу економічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook