Готуємося до нового навчального року: у центрі уваги – стан навчальних корпусів університету

17 червня 2020 року
     В університеті стартував цикл робочих нарад для з’ясування стану навчальних корпусів і визначення об’ємів робіт у межах підготовки до нового навчального року. Цілком логічно його відкрили відвідини перших за списком – 1-го і 2-го корпусів.

     Розпочинаючи роботу, ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив: наша мета визначитися з тим мінімумом ремонтних робіт, які потрібно зробити в кожному корпусі. Спиняємося на таких пунктах, як загальний стан приміщень і будівель, енергетика, дах, сантехніка, вода і тепло. Для більшої ефективності при виконанні робіт декани факультетів і директори ННІ, чиї підрозділи мають аудиторії в цих корпусах, складають детальний план з датами, видами робіт і відповідальними за їхнє проведення. Причому обов’язково враховуються три види відповідальності: що можна зробити силами кафедри, факультету, ННІ, працівників корпусів і глобальні речі, де потрібна допомога ректорату.

  

     У 1-му навчальному корпусі розташувалися аудиторії і лабораторії відразу трьох підрозділів і керівник кожного з них прозвітував про проведену і заплановану роботу. Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида розпочав з корпусу 1а, де необхідно встановити пожежну сигналізацію та спинився на станові окремих аудиторій, зауваживши, що вже зроблено немало. У самому ж корпусі №1 потребує більш точного налаштування теплопункт, оздоблення приміщення, де він знаходиться, ремонт відкосів на зовнішній стороні вікон на третьому поверсі.

     Декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк теж представив такий аналіз, та зауважив: колектив багато робіт виконує своїми силами, власне будівельники працюють і зараз. З прохань – підключення камер зовнішнього спостереження, які вже закуплені.

     Очільника гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука, чий колектив теж активно включився у ремонт аудиторій і лабораторій, турбує низький температурний режим у лівому крилі 1-го навчального корпусу. Адже влітку саме час перевірити батареї і за потреби – замінити. До речі, за інформацією головного механіка Петра Виштака, батареї закуплені, ревізія системи та їх встановлення – заплановані.

     Продовжилася робоча нарада у навчальному корпусі №2, де розташувалися аудиторії і лабораторії агробіологічного факультету. Його декан Оксана Тонха озвучила планові роботи і терміни їхнього проведення, розповіла про зроблене. Зокрема, ремонт двох моторів витяжної системи, який здійснили своїми силами, а от сама система потребує реконструкції, допомогти з якою попросили ректорат. Частину лабораторій планується дообладнати лабораторними меблями або ж їх замінити.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко разом з комендантами і керівниками структурних підрозділів не тільки відвіданих, але й усіх факультетів та ННІ узгоджує план ремонтних робіт: визначаються терміни, виконавці, засоби, необхідні матеріали тощо. За два тижні учасники наради зберуться знову, аби побачити на власні очі, що з цього плану вже зроблено.

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook