НАВЧАЛЬНА ПРАКТИТКА СТУДЕНТІВ-ХАРЧОВИКІВ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН!!!

16 червня 2020 року

Розвиток харчової промисловості став одним із пріоритетних завдань економіки нашої країни, виконання яких неможливе без висококваліфікованих кадрів. Цими кадрами є технологи, бо без них не може працювати жодне підприємство харчової промисловості. В умовах карантину – це єдина галузь, що не знизила обсяги виробництва, а навпаки – продовжує їх нарощувати. Тому практична  підготовка студентів, ознайомлення з переробними підприємствами, технологічними процесами є вельми необхідною.

Кожного року, в цей час, відповідно до програми ознайомчої навчальної практики для студентів 1 курсу спеціальності 181 «Харчові технології», наші студенти разом з викладачами відвідували різні переробні підприємства харчової промисловості, мали можливість ознайомитися з технологічними процесами варіння пива, випічки хліба, виробництва сирів, молочної, м’ясної та рибної продукції, проводили дегустації.

 

 

Проте в умовах карантину ми були вимушені дещо змінити звичне проходження практики. Організувати навчальну практику дистанційно не склало особливих труднощів. Студентам надіслали на опрацювання відеоролики з різних харчових підприємств, також вони передивлялися онлайн екскурсії  і отримували індивідуальні  завдання.

Кожен студент за результатами переглянутих відео та опрацьованого матеріалу складав технологічну схему виробництва певного продукту, вивчав асортиментну групу та оформлював  відповідний звіт.

Як  підсумок, на базі платформи Zoom студенти та викладачі детально обговорили технологічні процеси різноманітних харчових продуктів, асортимент, терміни зберігання.

Звіти приймали викладачі кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів – Аліна Омельян, Олена Очколяс, Анастасія Іванюта.

 

Студенти проявили велику активність під час дискусії і дуже сподіваються, що незабаром зможуть відвідати підприємства харчової промисловості і на власні очі побачити як там все відбувається!

Анастасія Іванюта, асистент кафедри технології м'ясних,

рибних та морепродуктів 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook