«Використання інноваційних технологій в агрономії»

9 червня 2020 року

     3 червня 2020 р. на базі Вінницького національного аграрного університету розпочалась міжнародна науково-практична конференція "Використання інноваційних технологій в агрономії". До участі в конференції були запрошені провідні фахівці України, Словаччини, Росії, Польщі Молдови та Сирії. Серед запрошених учасників виявились і науковці кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Національного університету біоресурсів і природокористування України.

      З вітальним словом до учасників конференції звернувся к. с.-г. н., професор Віктор Мазур. Ректор університету щиро привітав учасників конференції від президента університету Григорія Калетніка, висловив слова вдячності науковцям вітчизняних ЗВО та міжнародних партнерів у високій активності під час реєстрації, адже в конференції прийняли участь майже понад 70 учасників. 
     На пленарному засіданні слово надали кандидату сільськогосподарських наук, доценту кафедри Віталію Жемойді із темою "Проблеми та потенціал селекції кукурудзи в Україні"
     Під час виступу було обговорено потенціальні можливості урожайності кукурудзи та розвиток площь під даною культурою в Україні і світі.
     Також у своїй доповіді Віталій Жемойда наголосив на проблемах при вирощуванні гібридів кукурудзи та шляхах вирішення цих проблем.
     Після закінчення пленарних доповідей розпочалися секційні засідання.
 
     На секційному засіданні присвяченому проблемам "Дослідження рослинних ресурсів та біологічного різноманіття в умовах зміни клімату" виступив аспірант кафедри Роман Спряжка із доповіддю на тему: "Оцінка вихідного матеріалу кукурудзи за якісними показниками зерна"
      У доповіді було розглянуто проблематику покращення якосних показників у зерні кукурудзи, та перспективи різних напрямків використання зерна  для отримання високоякісного кінцевого продукту.
     Підсумовуючи результати конференції члени організаційного комітету побажали науковцям продовжувати впевнено займати лідерські позиції у розвитку аграрної науки України.
 
Роман Спряжка
завідувач лабораторії кафедри генетики, селекції і насінництва
ім. проф. М.О. Зеленського
 
  
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook