Анна Юхименко і Андрій Подольський нагороджені дипломом ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

8 червня 2020 року
    Ще одна приємна новина надійшла із Харківського національного університету радіоелектроніки, де проходив другий тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

     Диплом другого ступеня за наукову роботу «Використання дронів для дистанційного зондування якості та кількості зернових культур на прикладі озимої пшениці» отримали студенти нашого університету цієї ж спеціальності Анна Юхименко та Андрій Подольський (науковий керівник доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка Олексій Опришко).

 

   На перший погляд означена тема не є характерною для її фахового висвітлення студентами спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Справа в тому, що окрім явної актуальності вона знаходиться на межі різних галузей знань. І саме автоматникам під силу за результатами спектрального аналізу формувати математичні моделі інформаційних потоків, що використовуються для оцінки станів біологічних об’єктів, та запропонувати алгоритми автоматизації прийняття управлінських рішень. Зазначене стало можливим завдяки участі кафедри в реалізації наукових проектів, що були здобуті за результатами конкурсу в МОН України. При цьому до наукових справ залучались і продовжують брати участь різнопланові фахівці й у тому числі студенти-переможці та їх науковий керівник, який, до речі є одним із найкращих в нашому університеті керівників студентських наукових гуртків. Гурток  "Автоматизований моніторинг біотехнічних об’єктів" і Анна та Андрій тут найактивніші.

    Вітаємо переможців із цією знаковою подією та побажаємо їх натхнення й завзятості в їх подальшій кар’єрі. Сподіваємось що ця перемога стане трампліном їх подальших досягнень.

В. Лисенко,
завідувач кафедри автоматики та 
робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook