Запрошує кафедра публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності: онлайн-зустріч з майбутніми абітурієнтами

26 травня 2020 року
     21 травня 2020 року на кафедрі публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності ННІ неперервної освіти і туризму проведено День відкритих дверей в дистанційній формі.

     Колектив кафедри радо зустрічав креативних та енергійних молодих людей з використанням платформи «Zoom» для отримання більш корисної інформації про навчання за такими спеціальностями, як: 281 «Публічне управління та адміністрування» (ОС «Бакалавр», «Магістр», освітня кваліфікація «PhD доктор філософії»); 073 «Менеджмент» ОП «Управління інноваційною діяльністю» (ОС «Магістр»). До зустрічі приєднались (абітурієнти та батьки) більше 60 осіб, які мали можливість біля 2 годин приймати участь у заході і ознайомитись з різноплановістю підготовки фахівців на кафедрі.

     Модератор заходу завідувач кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності д.е.н., професор Ольга Витвицька привітала всіх учасників зі святом вишиванки, яка є символом українського народу і зазначила основні завдання, які стоять перед кафедрою в питаннях підготовки професійних фахівців управлінців для державних органів влади, місцевого самоврядування, інноваційних структур.

     До вітального слова долучилася директор ННІ неперервної освіти і туризму Марії Кулаєць, яка привітала учасників онлайн-зустрічі зі святковим днем, наголосила на забезпеченні освітнього процесу, можливостях студентів під час навчання та спрямуваннях майбутніх абітурієнтів на обраному шляху.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець ознайомила з правилами прийому – 2020 до НУБіП України та висвітлила особливості вступу на спеціальності, за якими здійснює підготовку кафедра.
     Учасникам зустрічі було продемонстровано ролик про можливості та забезпечення навчання у НУБіП України за участі ректора, доктора педагогічних наук, професор, академіка НАПН України Ніколаєнка С.М., голови наглядової ради НУБіП України, доктора політичних наук Томенка М.В.
     З цікавим студентським життям, організацією побуту у студмістечку, проведенні культурно-масових та спортивних заходів ознайомив присутніх заступник голови студентського самоврядування Дмитро Кушпій.

     Про особливості підготовки бакалаврів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» в рамках освітньої програми розповів заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму, д.н.держ.упр., професор Володимир Олійник.

     Приліпко Сергій, д.н.держ.упр., професор гарант освітньо-професійної програми “Публічне управління та адміністрування” обґрунтував можливості вступу до магістратури у 2020 році за спеціальністю 281 “Публічне управління та адміністрування”.

     Третій (освітньо-науковий) рівень підготовки (PhD доктор філософії) спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» презентувала, д.н.держ.упр., професор Ірина Грищенко.
     Старинець Олександр, д.е.н., керівник секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики відмітив актуальність підготовки сучасного професійного фахівця з публічного управління та побажав майбутнім абітурієнтам здійснення мрій та задумів.

     Власними враженнями про навчальний процес поділилися студенти бакалаври першого курсу спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування». Староста групи Кирил Вєтров, який приїхав з міста Сєвєродонецьк, що на сході України, поділився своїми почуттями та переживаннями при виборі університету. Перше приємне здивування викликав гуртожиток, в якому зроблений новий ремонт, в кімнаті є все необхідне для нормального життя. Відмітив наявність нових аудиторій з сучасним обладнанням, зручне місце розташування ВУЗУ, виїзні заняття в державні установи та кваліфікованих викладачів. Дуже часто мені задають питання, ким ти будеш після навчання на цій спеціальності? Я буду державним службовцем, який служить народу та творить країну в кожному її місті і селі.

     Слово підтримала студентка першого курсу Яна Роговська, яка чудово пам’ятає хвилювання перед вступом до університету. Відмітила можливість вивчити систему публічного управління в країні зсередини, постійну участь у Всеукраїнських і міжнародних конференціях, прохоження практики в таких органах державної влади, як Верховна Рада України, міністерства, районні державні адміністрації. Також додала, що викладачі нашої кафедри, не просто викладають свої дисципліни, але й формують у студентів, як у майбутніх фахівців, компетентності у сфері формування команди, управління колективом та власним часом, генерації та відбору альтернатив державної політики, реалізації державної політики, у тому числі шляхом діджиталізації, хмарних технологій.
     До слова долучилася Тамара Кузьменко, котра є корінною киянкою і головним критерієм вибору університету, було його місце розташування. Наш університет дуже гарно розташований, тобто всі корпуси і гуртожитки знаходяться дуже близько, до метро йти приблизно хвилин 10-15. Загалом Тамара подавала документи в 7 університетів, і що мене дуже здивувало, що пройшов приблизно один день, як мені вже передзвонила мій майбутній куратор, та почала мені все пояснювати про наш університет, та про мою майбутню спеціальність. І я не вагаючись, через декілька днів вже поїхала подавати документи. Якщо казати про саме навчання, то спочатку було важко, адже потрібно було звикнути до того, що ти вже студент, а не школяр, деякі предмети були зовсім складними, та викладачі все розуміли та допомагали нам подолати всі складності в навчанні.

     Свої хвилювання та страхи розповіла студентка першого курсу Яна Рябокінь, котра приїхала на навчання до Києва з міста Ладижин. Вибір професії – важливий крок, оскільки дане рішення є визначним фактором у майбутньому становленні. Посада державного службовця має приносити користь суспільному розвитку та зростанню рівня проживання у країні загалом.

     Думку своїх одногрупників підсумувала Юлія Бабенко. Найчастіше, люди коли чують про державного службовця, наївно вважають, що це особа, яка копається в документах, але державний службовець - це людина, від якої залежить сьогоднішнє і завтрашнє життя в країні. Адже державні службовці формують політику і реалізують її. Всі сфери життя в Україні залежать від роботи людей, які працюють в органах влади. Юлія сильно хвилювалася, що обере не той заклад освіти, або не ту спеціальність, але ризикнула, і ні на хвилину не пожалкувала про своє рішення. Запросили дорогих абітурієнтів зробите правильний вибір та приєднатися до університетської родини НУБіП України.
     До розмови приєднався кандидат психологічних наук, доцент, директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Миколайович Ржевський, який розповів про концепцію національного виховання студентської молоді у НУБіП України. Висвітлив особливості патріотичного виховання та успішну реалізацію шкіл для розвитку особистих якостей.

     Геннадій Миколайович познайомив зі сайтом університету та показав абітурієнтам онлайн-екскурсію по навчальному корпусу № 3: завітали до музею університету, до синьої зали проведення нарад та конференцій, ознайомилися з гербовою залою. За свою 122 -річну історію університет має велику матеріально-технічну базу, обладнанні лабораторії та кваліфікований персонал. Студентство окрім опанування обраного фаху, має право на всебічний розвиток спортивних досягнень, вокально-танцювальних здібностей, лідерських якостей та ще безліч напрямів для вдосконалення. У кожному обраному напрямі студент отримає підтримку та спрямування до поставленої мети. Тому чекаємо Вас, шановні абітурієнти, у колі студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України!

     До слова модератор запросила випускницю магістерської програми за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» Ольгу Ковальську, керівника міжнародних програм. Ольга поділилася, що навчання за магістерською програмою систематизувало її власні напрацювання та дало чітке сприйняття формування публічної сфери. Окреме позитивне враження справили викладачі кафедри, які на своєму прикладі демонстрували чітку організацію та високу кваліфікацію знань.
     Про підготовку ефективного менеджера із сучасним, інноваційним баченням щодо розвитку, ефективного функціонування економіки країни, міжнародне співробітництво у напрямі інноваційної діяльності в рамках освітньо-професійної магістерської програми «Управління інноваційною діяльністю» розповіла гарант програми завідувач кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності д.е.н., професор Ольга Витвицька.

     Асистент кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності, к.е.н. Катерина Обиход доповнила презентацію участю студентів у Всеукраїнських студентських конкурсах та олімпіадах, поєднанні теоретичного навчання в аудиторіях з практичними виїзними заняттями на провідних виробництвах. Розповіла про активне дозвілля та культурно-масові заходи в університеті, можливості впровадження ідей при навчанні у Стартап-школі НУБіП України, керівником якої є Ольга Витвицька.

     Про навчання на магістерській програмі «Управління інноваційною діяльністю», участь у різних семінарах, конференціях, виїзних заняттях, високу кваліфікацію викладачів, про перемогу І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з менеджменту інноваційної діяльності розповів Олексій Бобко.

     Студент заочної форми навчання магістерської програми «Управління інноваційною діяльністю» Пундик Нікіта поділився своїми враженнями від поєднання навчання й на факультеті конструювання і дизайну, можливостях реалізовувати свій проект в Стартап-школі, своїх досягненнях.
     Про очікування від навчання на магістерській програмі «Управління інноваційною діяльністю» та реалізації не одного інноваційного задуму розповів абітурієнт Олександр Дутченко.

     Про поєднання усіх можливостей навчання – на магістерській програмі «Управління інноваційною діяльністю», в Стартап - школі НУБіП України та за програмою подвійних дипломів в Академії бізнесу у м. Домброва Гурніча, Польша поділилася Ольга Зіатдінова, яка наразі завершує навчання в Польші.
     Доцент військової кафедри, винахідник, полковник Андрій Андрієвський з девізом воля, сила, інтелект-перемога презентував технічне оснащення кафедри військової підготовки, можливості отримання військового звання, досягнення студентів кафедри військової підготовки, здобутки в Стартап-школі НУБіП України.

     Директор 116 Ліцею Олена Володимирівна Чуба поділилась своїми враженнями співпраці ліцею з Стартап-школою НУБіП України і зазначила проєкти, які будуть представлені її учнями в третьому випуску Стартап-школи.

     Підсумовуючи зустріч, завідувач кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності д.е.н., професор Ольга Витвицька наголосила на контактах та електронних посилання на сторінку кафедри, де можна ознайомитися більш детально з інформацією та задати питання.


 

Будемо раді бачити Вас в нашому освітньому середовищі!
Запрошуємо до університетської родини НУБіП України!


 


Катерина Обиход,
асистент кафедри публічного управління
та менеджменту інноваційної діяльності


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook