Майбутній випускник НВК: ЗШ № 1 міста Хмільник Вадим Гуменюк обирає спеціальність 017 «Фізична культура і спорт» в НУБіП України

18 травня 2020 року
Вибір професії – складна річ, особливо, коли тобі 16-17 років. Дехто ще й у 30-ть не знайшов себе. Як правильно оцінити свої здібності, щоб професія відповідала вашому покликанню? Кожного року перед випускниками постає вибір майбутньої професії. З кожним роком дедалі більше абітурієнтів обирають для навчання спеціальності НУБіП України. Серед таких майбутній випускник НВК: ЗШ №1 Вінницької області міста Хмільника – Вадим Гуменюк, який мріє навчатися зі спеціальності «Фізична культура і спорт» в нашому університеті на гуманітарно-педагогічному факультеті. Чому саме ця спеціальність – читайте далі.

 

  • Вадиме, звідки ти дізнався про НУБіП України?

     – Після школи кожен починає своє самостійне життя і обирає свій шлях. Коли я почав задумуватись про своє майбутнє, то вирішив слухати не тата з мамою, не друзів, а себе самого. Я підійшов до вибору своєї майбутньої професії по-дорослому. Зважував переваги та недоліки тієї чи іншої спеціальності, порівнював заклади вищої освіти і навіть дивився, яка зарплатня може бути. Про НУБіП України дізнався з інтернету, коли шукав список «Топ-10 закладів вищої освіти України»Національний університет біоресурсів і природокористування України виявився на 7-му місці.

  • Чи визначився ти з майбутньою професією?

     – Є люди, для яких робота стала важким тягарем через незадоволення своїм фахом. Мені подобається займатися спортом, тому я хочу навчати і виховувати дітей, які, як і я, віддали свою душу спорту, тоді можна буде відчути гордість за себе і за своїх вихованців. Але ця робота дуже важка. Вона, як і будь-яка інша професія, вимагає великої уваги й любові, лише тоді людина зможе стати справжнім фахівцем. Тож вибір мого фаху очевидний – хочу опановувати професію тренера. Вважаю, що викладачі кафедри фізичного виховання НУБіП України мені в цьому допоможуть.

  • Звідки така впевненість?

     – По-перше, – це відомий вуз. По-друге, шукаючи інформацію щодо вступу, я передивився багато сайтів, і тільки в НУБіП України натрапив на запрошення на онлайн-день відкритих дверей. Мені стало цікаво і я приєднався до конференції у зазначений час. Інформація виявилася дуже корисною. Я дізнався багато нового про НУБіП України. Що університет славиться своїми спортивними традиціями, що є можливість навчатися на воєнній кафедрі, зручне розташування корпусів і гуртожитків, що на кафедрі фізичного виховання працює багато викладачів майстрів спорту України – і ще раз впевнився, що не помилився у виборі вишу.

  • Чого чекаєш від навчання в університеті?

     – Я мрію щодня здобувати нові і корисні знання, тренуватися, і, звісно, очікую незабутніх студентських років із дружніми майбутніми одногрупниками!

  • Дякую, Вадиме! Успіхів тобі!

Розмовляв Віталій Мирошніченко,
асистент кафедри фізичного виховання

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook