Карантин - науці не завада!

4 травня 2020 року
     27-29 квітня 2020 р. науковцями кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського було проведено дослідження та посів пізніх ярих культур на полях наукової лабораторії селекції.
     Виконуючий обов'язки завідувача кафедри Олександр Макарчук, доцент кафедри Віталій Жемойда  та співробітники кафедри провели оцінку стану посівів колекцій та насінницьких посівів озимих зернових культур.
     Стан посівів озимих зернових культур за подальших сприятливих кліматичних умов пророкує отримання високих врожаїв.
     Також було проведено огляд стану посівів пшениці ярої, розвиток якої на даний момент можна охарактеризувати як позитивний.
     Після визначення стану посівів зернових колосових культур настав час приділити увагу і "Цариці полів"
     Селекційна робота із кукурудзою розпочинається із розбивки дослідного поля на окремі ділянки у польовому журналі. Згодом схема досліджень переноситься з "паперу" безпосередньо на визначене поле.
     По завершенню маркування поля колективом наукових працівників кафедри, аспірантами, студентами-гуртківцями та науковим персоналом агрономічної дослідної станції зокрема з заступником директора із наукової роботи Таїсією Григорусь та завідувачем лабораторії Наталією Уляницькою розпочався посів дослідних зразків кукурудзи.
     Весь посів кукурудзи на дослідних ділянках проводився вручну. Всього науковцями було висіяно більше 1700 унікальних зразків кукурудзи на загальній площі 1,2 га.
     Проведення даних селекційних робіт співпало із приїздом керівництва агробіологічного факультету - деканом факультету Оксаною Тонхою та заступником декана Віталієм Коваленко, які проінформували, про сьогоднішню ситуацію із навчальною та науковою роботою та перспективами наукової роботи факультету на 2020 рік.
      Кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського щиро вдячна за взаєморозуміння та взаємодопомогу співробітникам Агрономічної дослідної станції, працівникам кафедри та студентам-гуртківцям, які прийняли активну участь у закладці дослідів наукових тематик 2020 року.
Усім бажаємо дощів та рекордних врожаїв!
 
Завідувач лабораторії кафедри генетики, селекції і насінництва
ім. проф. М.О. Зеленського

Спряжка Р.О. 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook