Старостат: щотижневий засіб комунікації в умовах карантину

24 квітня 2020 року

Традиційно в Навчально-науковому інституті лісового господарства двічі на місяць відбувається старостат за участю дирекції. Враховуючи умови карантину, запитань виникає значно більше, тому старостат проводиться щотижня. Зазвичай, старостат відбувається в середу і триває близько години. Так, поточного тижня на онлайн старостаті були присутні 28 старост з 30. Відсутність двох старост була пов’язана з технічними причинами. Тому інформацію також було продубльовано у групі Viber.

Порядок денний засідання:

  1. Продовження карантину до 11 травня 2020 року та порядок складання сесії студентами випускних курсів бакалаврату в дистанційному режимі.
  2. Аналіз проведення дистанційної освіти та кількості студентів, які не виконують навчальний план.
  3. Проведення майбутніх захистів дипломних робіт у онлайн режимі.
  4. Хід проведення онлайн навчальної практики з розсадництва.
  5. Нарахування додаткових балів студентам, які були задіяні в заходах до карантину, та нарахування додаткових балів старостам академічних груп за виконання ними організаційних завдань.

Варто відзначити, що відсоток розроблених електронних навчальних дисциплін в ННІ ЛіСПГ становить 98%, з яких понад 90% атестовано. Це дозволяє досить ефективно організовувати освітній процес в інституті. Окрім того, завдяки ректорату НУБіП України для викладачів було організовано доступ до платформи Cisco Webex, що дозволяє проводити онлайн засідання та лекції на високому рівні. Звичайно, не всі студенти мають швидкісний інтернет, а тому викладачі використовують усі засоби, щоб донести інформацію та мати діалог зі студентством. Нині в інституті є понад 20 студентів, які не мають якісного інтернету і мобільного зв’язку, що, в свою чергу, ускладнює освітній процес. Тому досить часто викладачі використовують платформу Zoom, що дозволяє записати лекцію, і студенти можуть прослухати її згодом. Також надійним джерелом поширення інформації є електронна пошта, Viber та ін. У будь-якому випадку, кожен студент обов’язково комунікує з викладачем та отримує необхідні завдання.

Проведений онлайн-старостат дозволяє зробити висновок про відповідальне ставлення переважної більшості студентів до виконання своїх обов’язків, адже у скрутні часи стає зрозуміло, що тільки систематична робота дозволяє подолати будь-які перешкоди.

Наразі найголовнішим є здоров’я як лісівничої, так і університетської родини. Тож бажаємо всім бути здоровими і відповідально навчатися!


Олександр Соваков, Віктор Свинчук,
заступники директора
ННІ лісового і садово-паркового господарства

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook