Тримаємо руку на пульсі: онлайн засідання розширеного деканату факультету харчових технологій

22 квітня 2020 року

     Сьогодні, 21 квітня під головуванням декана Лариси Баль-Прилипко відбулось розширене засідання деканату факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК за участю завідувачів кафедр, відповідальних осіб кафедр за навчальну, наукову, міжнародну та виховну роботу.

     Відкриваючи засідання, декан наголосила про можливість продовження карантину в країні, тому необхідно бути готовими до проведення екзаменаційної сесії, захисту дипломних проектів та проведення практичного навчання дистанційно. Для цього в університеті затверджений ректором нормативні документи – «Тимчасовий порядок проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 н.р. НУБіП України в умовах карантину», «Тимчасовий порядок дистанційної роботи Екзаменаційних комісій у НУБіП України у 2019-2020 н.р. в умовах карантину», «Тимчасовий порядок проведення практичного навчання студентів НУБіП України у весняному семестрі 2019-2020 н.р. в умовах карантину».

     Лариса Баль-Прилипко зупинилась на основних завданнях, які ставляться ректоратом перед колективом факультету – контроль за проведенням чіткого дистанційного навчання, особливо студентів 1 курсу. Для цього доручено заступнику Наталії Слободянюк провести моніторинг успішності студентів 1 курсу з навчальних дисциплін. Зараз  проходить екзаменаційна сесія у студентів 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання, тому завідувачі кафедр «тримають руку на пульсі» щодо вчасної здачі студентами заліків та екзаменів. Зазначено також про проведення кадрових питань. Наразі деканатом подана службова записка щодо проведення конкурсів на заміщення вакантних посад НПП.

     Заступник декана факультету Наталія Слободянюк проінформувала присутніх про проведення наукових тем, зосередила увагу на підготовці наукових статей, зокрема у науко метричних базах SCOPUS; зазначила про можливість попереднього розгляду дисертаційних робіт онлайн з використанням програм ZOOM; також була зосереджена увага гарантів освітніх програм на підготовку освітньо-професійних  програм підготовки фахівців ОС «Бакалавр», ОС «Магістр» та освітньо-наукових програм підготовки ОС "Магістр" "Нутриціологія" та докторів філософії "Харчові технології".  Підготовка цих документів триває і вчасно буде подана до навчального відділу та відділу аспірантури.

     Декан зазначила також, що у п'ятницю, 17 квітня, відбулось розширене засідання ректорату, на якому були розглянуті питання щодо: проведення онлайн Дня відкритих дверей на факультеті – з цією метою завідувачам кафедр залучити всіх НПП до участі, розмістити рекламні ролики про факультет, університет у соціальних мережах; вартості навчання студентів, наповнення спецфонду університету – для цього завідувачу кафедри Олександру Савченко дано доручення провести моніторинг роботи ННВЛ бродильних та ферментаційних виробництв, яка повинна заробити 70 тис. грн. та посилити роботу.

     Вихователь гуртожитку Ірина Веретинська, проінформувала, що в гуртожитку на сьогодні проживає 18 студентів; всі вони забезпеченні продуктами харчування, випадків захворювання на короновірусну інфекцію не виявлено. Доручено кураторам академічних груп здійснювати виховні години із студентами, тримати постійний контроль із старостами.

     Підбиваючи підсумки засідання декан Лариса Баль-Прилипко дала ряд доручень: завідувачам кафедр – здійснювати постійний контроль за проведенням дистанційного навчання; екзаменаційної сесії та бути готовим до проведенням захистів диплом робіт дистанційно; забезпечити надходження позабюджетних коштів до університету через надання освітніх, наукових послуг, проведення наукових досліджень, з розрахунку 20 тис. грн. на одного НПП; заступнику декана Наталії Слободянюк – провести моніторинг виконання лабораторних, практичних робіт, здачі модулів студентами з навчальних дисциплін, особливо студентів 1 курсу; бути готовими до проходження практичного навчання студентів онлайн; здійснювати контроль виконання дипломних проектів студентами 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання, своєчасної здачі їх на перевірку на плагіат; відповідальній за практичне навчання Олені Очколяс – забезпечити наповнення на сайті факультету програм навчальної практики студентів 1 та 2 курсу, розробити необхідні завдання, створити базу відеофільмів сучасних харчових виробництв; забезпечити перелік баз виробничих практик для студентів 3 курсу та магістрів.

     Були розглянуті інші питання життєдіяльності факультету.

 Наталія Слободянюк,

заступник декана

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook