Погляд магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на ситуацію та оцінка роботи викладачів

17 квітня 2020 року
м. Київ, НУБіП України, Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

     Під час ситуації, що склалась через введення карантину, ми, студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які навчаються за освітньою програмою «Якість, стандартизація та сертифікація», спершу дуже раділи тому, що не потрібно відвідувати університет та можна займатись виключно в онлайн-режимі. Та, на жаль, самотужки осягнути всю інформацію та правильно її зрозуміти вдається не всім.

 Щоб допомогти у вирішенні цієї проблеми та пояснити як правильно виконувати завдання з дисциплін «Менеджмент персоналу», «Дослідницькі та інноваційні процеси»  і  «Стандартизація та сертифікація с-г продукції», та дійсно вивчити матеріал і вміти застосовувати його на практиці, доценти кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Леонора Адамчук та Наталія Сілонова запропонували відвідувати онлайн-конференції, що замінює лекції та несе велику користь для роботи студентів.

На онлайн-конференціях із перших двох дисциплін, ми обговорюємо матеріали лекцій, який спершу читаємо напередодні, переглядаємо презентації до теми, де викладач пояснює кожен крок та по ходу конференції відповідає на питання, що недостатньо зрозумілі студенту. Окрім того, дивимось відеоролики, які стосуються теми заняття, як ті, що запропонувала викладач, та і такі, які знаходять студенти.

Окремо варто виділити заняття з Наталією Борисівною, на яких ми розглядаємо основні нормативні документи зі стандартизації, правила їх оформлення, порядок структурних елементів в межах нормативного документу. Такого роду заняття сприяють формуванню практичних навичок зі створення цих документів, що стане у пригоді для написання курсової роботи на дану тематику.

Атмосфера таких занять дуже позитивна і, що найголовніше, більшість магістрів задіяні в роботі. Під час заняття проходить жива дискусія та обговорення нового для нас матеріалу. Окрім того, це несе позитивний вплив на виконання практичних робіт, адже викладач йде на допомогу і детально пояснює як виконати те чи інше завдання.

Окрім відео конференцій, звичайно, відбувається постійна самостійна робота на профілі в Elearn, де кожен студент виконує необхідне навантаження із кожного предмету, освоює матеріал лекцій, відповідних до них презентацій та алгоритм виконання практичних і самостійних робіт. Особливий підхід до такого виду праці у Юлії Сливи на курсі «Управління якістю та безпечністю сільськогосподарської продукції», яка поступово надає інформацію для практичних робіт у лекціях та залишає посилання та окремі нормативні документи, які поглиблять знання бажаючих у відповідному аспекті. Дуже цікавою та актуальною до ознайомлення була лекція і презентація на тему «Covid 19».

Так, онлайн-конфренції чи індивідуальна обробка інформації і виконання завдань на Elearn  значно відрізняються від звичних для нас, студентів, занять у аудиторії, але це ідеальний вихід у ситуації, що склалась.

Христина Луканюк

студентка магістратури кафедри стандартизації

та сертифікації сільськогосподарської продукції

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook