Досвід проведення іспитів у дистанційному форматі

17 квітня 2020 року
     Так виходить, що науково-педагогічні працівники та студенти факультету конструювання та дизайну одними з перших на собі опробовують виклики, пов’язані з карантином. Це і дистанційно проведений державний іспит, атестація, а тепер і екзаменаційна сесія. Середина квітня – початок останньої сесії у магістрів другого року навчання. В умовах карантину науково-педагогічні працівники для організації складання іспитів в ході проведення екзамену із навчальної дисципліни „Теорія мехатронних систем сільськогосподарських машин” для студентів 2-го року навчання ОС „Магістр” факультету конструювання та дизайну керуються положенням „Тимчасовим порядком дистанційної роботи екзаменаційних комісій у НУБіП України у 2019-2020 р.р. в умовах карантину”.

     Вже третій іспит згідно затвердженого графіку пройшов 15 квітня. Однак, почався він, так би мовити, раніше: напередодні – 14 квітня – кожен студент пройшов співбесіду із викладачем (доц. Ромасевич Ю.О.). Зв’язок між студентами та викладачем організовано за допомогою сервісу Skype. Мета співбесіди полягала у виявленні рівня підготовленості студентів до екзамену. Під час такого спілкування викладач закцентував їх увагу на ключових питаннях навчальної дисципліни, питаннях які виносяться на екзамен.

     За результатами співбесіди всі студенти допущені до іспиту.
     15 квітня об 10.00 студенти отримали завдання та бланк для відповідей. Завдання були розіслані кожному студенту на персональну електрону пошту.

     Про те, що завдання отримано студенти повідомили викладача через Viber та по електронній пошті.

     Робота над відповідями зайняла близько півтори години. Заповнені бланки магістри переслали на електронну пошту доц. Ромасевичу Ю.О.

     Після перевірки відповідей із студентами провели співбесіду викладачі, які приймали іспит: проф. Ловейкін В.С. та Ромасевич Ю.О.

  

  

  

     Обговоривши результати атестації та співбесіди, а також врахувавши бали, які отримали студенти за навчальну роботу, екзаменаційна комісія виставила оцінки по дисципліні.
     У підсумку і викладачі і студенти прийшли до єдиної думки: дистанційна форма іспиту не створює жодних завад для проведення оцінювання знань студентів. В умовах, що склалися, це – єдина можливість, яка, крім того, забезпечується широким набором комунікаційних сервісів: електронною поштою, різноманітними мессенджерами та відеозв’язком.

Юрій Ромасевич,
заступник декана
факультету конструювання та дизайну

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook