В університеті відбулась віртуальна виставка “Вернісаж талантів НУБіП. Весну 2020 не зупинити"

10 квітня 2020, 9:51

   З 3 по 9 квітня 2020 р. в нашому університеті відбулась віртуальна виставка творчих робіт “Вернісаж талантів НУБіП. Весну 2020 не зупинити”.
   Загалом до участі у цьому заході долучилися наші талановиті працівники Лариса Кліх, Володимир Моісєєв, Вероніка Чекалюк, Євгенія Назарова, Олександр Власенко та Олександр Раков, які загалом надали 82 чудові картини

  «Хороша картина здатна творити чудеса. Вона дарує настрій, змушує забути про буденні проблеми і негаразди, постачає новою інформацією та просто забезпечує прекрасне проведення часу, милуючись нею, відкриваючи світ художника. Цей віртуальний проект має мистецьку і культурно-просвітницьку терапевтичну місію та допоможе не втрачати оптимізму. Адже кожен з нас зацікавлений, аби українців знали як дружню і високодуховну націю» – ділиться своїми враженнями художниця Вероніка Чекалюк.
   Так, зокрема, роботи Лариси Кліх, начальника навчально-методичного відділу, доктора педагогічних наук, професора кафедри біохімії і фізіології тварин імені М.Ф. Гулого, які вона написала протягом карантину зігрівають теплом та надихають своїми яскравими кольорами.

   Взірець добра, любові, поваги, культури і терпіння, людина на імення Вчитель! На вернісажі представлені роботи Василя Моісєєва, художника і педагога, роботи котрого є у приватних колекціях України, Білорусі, Росії, Казахстану, Угорщини, Німеччини, Куби.  Його картини втілюють бажання жити, попри труднощі йди вперед, автор передає чуттєве різноманіття барв весни, пан Василь охопив міжсезоння природи, видав своє захоплення почуттів у живопис.

  Вероніка Чекалюк, доцент кафедри журналістики та мовної представила декілька своїх картин представила свою роботу «Зцілення», «Йдеться про дар зцілення людства – надприродне виявлення Божественного у кожному із нас.... » - розповідає Вероніка Чекалюк про свою роботу. «Під час карантину кожен мав нагоду проаналізувати своє життя, побути наодинці із думками.... моя картина є симбіозом емоцій природи й буття, у ній багато сонячної енергії, що позбавляє від хвороб і недугів» - продовжує авторка.
  Інша робота - диптих «День» і «Ніч», у цих двох картинах присутня алегорія початку нового і закінчення минулого. Авторка демонструє циклічність життя: за темрявою буде світанок, за карантином - красуня весна і літо, дай Бог здоров`я кожному з нас і толерантності. Сенс філософії диптиха - насолода миттю, насолода життям, незалежно від пори року чи часу доби... Символіка: Сонце, день ясний — символ тепла, затишку. Разом диптих складає символ безкінечної гармонії.

  Роботи Євгенії Назарової, працівниці навчальної частини нашого університету, виконані особливим видом рукоділля - алмазною мозаїкою, в результаті якого ви отримуєте картини, викладені камінцями. Авторка картин зазначає, що лише три місяці тому спробувала саме такий вид рукоділля, а до цього перевагу надавала вишивці нитками та бісером.

  Картини Олександра Ракова, старшого лаборанта кафедри ентомології, який з дитинства захоплювався малюванням, а зараз надає перевагу використанню олійних фарб, наповнені яскравими барвами та лише позитивними емоціями!

   Олександр Власенко, фахівець відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи нашого університету, член спілки художників України «Золота палітра», професійний художник станкового живопису представив цікаві та захоплюючі роботи.

   Щиро дякуємо нашим талановитим працівникам за чудові картини, що наповнюють наше життя яскравими позитивними емоціями!

Тетяна Кіщак,
директор наукової бібліотеки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook