Веб-старостат ННІ неперервної освіти і туризму

9 квітня 2020 року
     Із запровадженням карантину студенти поступово звикають до віддаленого режиму роботи. Досвід використання онлайн-сервісів для дистанційного навчання студентів ННІ неперервної освіти і туризму вже є невід’ємним атрибутом під час проведення лекцій, практичних занять, консультацій з виконання курсових, бакалаврських та магістерських робіт.

     Не залишається поза увагою і виховна робота студентів. Використання хмарної платформи Cisco WebEx забезпечило проведення веб-старостат. На оnline-зустрічі з директором ННІ Марією Кулаєць та заступником директора з навчальної і виховної роботи Терезою Микицей були присутніми голова студентської організації ННІ, старости студентських груп та їх заступники зі спеціальностей «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Публічне управління та адміністрування», активні студенти ННІ. У фокусі обговорення – комунікації та комунікаційна активність студентства в умовах дистанційної освіти. Старости поділились думками та враженнями своїх одногрупників щодо позаудиторного навчання. З їх слів, спочатку це навіть здавалось привабливим й комфортним, оскільки можна було вибирати зручний для себе режим та формат роботи. Проте, згодом стало зрозуміло, що необхідно тренувати й розвивати навички самоорганізації та культури тайм-менеджменту. Адже студенти отримують від своїх викладачів не тільки лекції та додаткові матеріали до них або ж слухають їх в онлайні, а й завдання, які їм необхідно виконувати до чітко встановленого «дедлайну». Окрім того, дистанційна форма передбачає вміння користуватися різними каналами і формами онлайн-комунікацій, які в умовах масового їх використання та віддаленого територіального розташування студента іноді «дають збій» і ускладнюють сприйняття та засвоєння матеріалу.

     Директор ННІ М. Кулаєць та заступник Т. Микицей зауважили, що існуючі обставини не повинні знизити ефективності навчального процесу та намагатися позитивно сприймати нові дистанційні умови роботи. Також студентам потрібно постійно моніторити сайт НУБіП України і сторінок ННІ неперервної освіти і туризму та кафедр, де вчасно з’являється вся необхідна інформація. Акцентовано увагу студентів на тому, що важливо тримати зворотній зв'язок не лише у форматі «викладач-студент», а й «студент-викладач». Особливо про це мають пам’ятати студентські лідери, від яких залежать позитивні настрої і, як наслідок − успішність студентів їхніх груп (про що декілька разів було наголошено в ході онлайн- спілкування). При цьому, головним залишається не бути байдужим один до одного, дбати про здоров’я своє і всіх оточуючих, а всі незручності та труднощі – тимчасові.

     Отож, зберігати спокій, бадьорість, бути впевненим та наполегливим, розвивати навички активної комунікативності − це підсумковий меседж веб-старостату ННІ неперервної освіти і туризму.


Тереза Микицей,
заступник директора з навчальної і виховної роботи
ННІ неперервної освіти і туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook