Олександр Потупа: «Дистанційне навчання дозволяє планувати розпорядок дня «як душа забажає», однак спілкування із студентами та викладачами мені не вистачає»

3 квітня 2020, 22:36
  • Представтесь, будь ласка. Де ви знаходитесь на період карантину?
  • Доброго дня. Мене звати Потупа Олександр Сергійович, я студент 3-го курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура». В період карантину я знаходжусь вдома в м. Переяслав, яке розташоване за 80 км від столиці.

  • Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?
  • Дистанційне навчання та його методи для мене не стали новинкою, адже з ним я знайомий з початку свого навчання в університеті. Як на мене, це дуже зручний інформаційний портал, який допомагає не тільки в часи, коли немає можливості проводити аудиторні заняття, а й під час них. Тому адаптуватися до «дистанційки» особисто мені не довелося і я одразу добре влився в процес.
  • Чи комфортно Вам спілкуватись з викладачами? Можливо маєте побажання для викладачів?
  • Роботою викладачів особисто я задоволений, вони вчасно та коректно подають інформацію щодо навчального матеріалу, який потрібно опрацювати. Тому якихось особливих побажань до викладачів не маю.
  • Скільки часу в день витрачається на самостійне навчання, тільки чесно?
  • В середньому на самостійне опрацювання матеріалу я витрачаю приблизно 5–6 год. В цей час входить конспектування лекцій, адже коли я записую основну інформацію, вона краще запам’ятовується та виконання лабораторних робіт. Так як навчання проходить вдома, це значно полегшує життя. В будь-який час ти можеш перепочити або змінити вид діяльності.
  • Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки або займатися іншою улюбленою справою?
  • Так, звичайно, я вже трохи торкнувся цієї теми у попередній відповіді, сказавши, що домашня обстановка значно полегшує життя. По суті, на дистанційному навчанні ти сам собі режисер і можеш планувати розпорядок дня «як душа забажає». Особисто я через те, що звик пізно лягати спати, вдома стараюсь висипатися, тому на сон витрачаю достатньо часу, прокидаючись близько 10 год. ранку. До 14 год. дня я займаюсь своїми справами, лише потім приступаю до опрацювання занять, які в мене стоять за розкладом. Тому з впевненістю можу сказати що в першій половині дня, часу маю вдосталь і на читання улюблених книжок, і на невеличкі рухові активності.
  • Чи маєш якісь нарікання на технічну складову під час дистанційного навчання?
  • Так, існують певні проблеми з підвисанням сайту в денний час, через велику кількість користувачів, але в моєму випадку я майже не стикаюся з цими незручностями, бо працюю на порталі у другій половині дня.
  • Якщо все так добре, можливо варто більше давати студентам побути вдома і потроху переходити на дистанційне навчання? Наприклад у зимовий період, коли погода на вулиці може бути дещо екстремальна.
  • Дистанційне навчання вдома на маминих смаколиках – це звичайно круто, але все ж не вистачає контакту з викладачами та іншими студентами. Людина достатньо соціалізована істота, тому сидіти в чотирьох стінах за комп’ютером не дуже весело. Тим паче, що наш університет має таку прекрасну геолокацію: поряд ліс, природа. Після пар завжди приємно прогулятися до гуртожитку або територією університету. Особисто я з нетерпінням чекаю відновлення аудиторного навчання.

Марценюк В.П.,

доцент кафедри аквакультури

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook