Україна палає: «Лісова пірологія» для студентів кафедри лісівництва та поради від фахівців Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж

5 квітня 2020 року
Початок квітня традиційно виносить проблему природних пожеж на перші шпальти газет та соціальних мереж і свідчить про те, що ситуація в Україні з є набагато гіршою та складнішою, з точку зори впливу на населення та довкілля, аніж у наших сусідів, зокрема Білорусі та Польщі.


     Під час лекції та практичних робіт з «Лісової пірології», що були прочитані студентам 3 курсу спеціальності «Лісове господарство» дистанційно за допомогою платформи Cisco Webex Meetings NUBIP, професор кафедри лісівництва Зібцев С.В. та доцент Гуменюк В.В. продемонстрували слухачам поточну пожежну ситуацію та останні пожежні новини з України та Східноєвропейського регіону, що відображені на сторінці Центру моніторингу пожеж https://nubip.edu.ua/node/9083.

     Заголовки новин самі яскраво свідчать про масштаби того вогняного лиха, що коїться у природних та культурних ландшафтах України: Горить очерет у заплавах Дніпра, Через спалювання сухої трави Україну накрили лісові пожежі, Закарпаття: через самопали горять житлові будинки закарпатців, Рятувальники Київщини б’ють на сполох: за добу 150 пожеж на площі 215 га, Житомирська область: під час ліквідації природної пожежі виявлено тіло загиблого чоловіка, Рівненщина – хоч кілка на голові теши: хто палить, а хто підпалює сухостій.

     Отже проект Закону України, що був поданий НУБіП до Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування щодо посилення відповідальності за спалювання рослинності за результатами круглого столу в НУБіП є дуже актуальним (https://nubip.edu.ua/node/68806, https://nubip.edu.ua/node/57316).

     Протягом останніх тижнів фахівці Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж дали інтерв’ю щодо поточної ситуації каналу 1+1, 5 каналу та виданню GreenPost press. Старший викладач кафедри загальної, органічної та фізичної хімії НУБіП, стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених Ольга Кравченко, попрацювала у якості журналіста і взяла інтерв’ю щодо пожеж для «Емігрантського радіо».


Сергій Зібцев,
професор кафедри лісівництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook