Онлайн-послуги бібліотеки на підтримку дистанційного навчання в університеті

2 квітня 2020 року

     З моменту запровадження карантину в Україні викладачі та студенти нашого університету активно долучилися до дистанційного навчання.
     Тож електронні ресурси наукової бібліотеки, що зараз доступні в онлайн режимі стануть у нагоді для всіх учасникам освітнього процесу.
   Насамперед, слід нагадати, що цифрова бібліотека НУБіП України, що була створена у листопаді 2019 р. містить зараз 790 повнотекстових документи, серед них:

  • 150 навчальних підручників та посібників;
  • 117 монографій;
  • 420 авторефератів дисертацій;
  • 98 оцифрованих рідкісних та цінних видань з фондів бібліотеки (1795-1932 рр.)

   До речі, авторами навчальних та наукових видань цифрової бібліотеки, є науково-педагогічні працівники нашого університету.


 

    Розуміючи насьогодні вважливість дистанційної освіти та забезпечення віддаленого доступу до навчальних ресурсів, наша бібліотека запроваджує нову послугу – електронну доставку документів (ЕДД).
    Електронна доставка документів – сервісна послуга, що дозволить студентам та викладачам НУБіП України отримати електронні копії документів з нашої електронної бібліотеки, в якій 6560 повнотекстових документів, що доступні лише з локальної мережі університету.
   Для цього необхідно відправити замовлення на електронну адресу [email protected] і вказати відомості про необхідний документ (автор, назва, рік видання) та відомості про замовника (прізвище, ім’я, по батькові, структурний підрозділ, посада). Запити на отримання документів будуть опрацьовані протягом 1-2 днів, після чого виконане замовлення доставляється замовникові на адресу його електронної пошти.

   Важливо також пам’ятати, що отримані таким чином з бібліотеки електронні копії документів дозволяється використовувати лише для наукових і освітніх цілей з дотриманням авторського права.
   Водночас потрібно зазначити, що працівники наукової бібліотеки і надалі продовжують здійснюють перевірку навчальних видань на ознаки плагіату, тож науково-педагогічні працівники університету можуть надсилати електронні копії підручників та навчальних посібників для перевірки на одну з цих електронних адрес: [email protected], [email protected].
  Серед послуг, що вже протягом декількох років здійснюється в режимі он-лайн, слід відзначити індексування наукових та навчальних видань за таблицями УДК. Використання цього індексу дозволяє конкретному виданню бути представленим у декількох розділах довідково-інформаційного фонду, що значно розширює коло його пошуку та коло користувачів, що можуть ним зацікавитись. Тож якщо вам необхідно заіндексувати за УДК наукову статтю, монографію, підручник чи навчальний посібник, а також отримати авторський знак (за необхідності) надсилайте свої запити на електронну адресу [email protected], та обов’язково вкажіть назву видання, авторів і структурний підрозділ університету.
Будьте здорові, залишаючись вдома та користуйтеся нашими послугами дистанційно!

Тетяна Кіщак,
директор наукової бібліотеки

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook