Можливості ERASMUS Mundus для студентів

1 квітня 2020 року

 

Більшість студентів бажають, отримати досвід навчання в одному з європейських університетів. В університеті діє програма кредитної мобільності ERASMUS + KA1. В рамках участі в такій програмі мобільності студент має можливість отримати досвід закордонного навчання та знайомства з культурою в іншій країні(оголошення про відбір на такі програми в НУБіП можна знайти на цій сторінці – слідкуйте за новими оголошеннями). Але існують можливості ступеневої мобільності, тобто навчання з можливістю отримання диплому та стипендії на покриття витрат навчання, страхування, проживання та харчування.

     Дані програми є досить різноманітні, але більшість з них пропонують можливості навчання на рівні магістратури(але є можливості для програм бакалавра та рівня PhD). Такі програми можуть пропонуватися як самими університетами так і урядовими організаціями. Зокрема, в цій статті мова піде про програму яка фінансується Європейським союзом – ERASMUS Mundus.

     ERASMUS Mundus – пропонує відмінну можливість як для студентів так і для академічного співтовариства. В Рамках програми пропонується можливості фінансування трьох напрямків діяльності, а саме:

  1. Спільні навчальні програми. Ця активність пропонується для студентів, які бажають здобути освіту в одному з університетів ЄС.
  2. Партнерства. Програма покликана стимулювати мережу наукового партнерства для університетів ЄС поміж науковцями в певних регіонах світу.
  3. Іміджеві проекти. Такі проекти покликані сприяти покрашенню впізнаваності університетів ЄС.

     ERASMUS Mundus підтримує та організовує спільні магістерські програми та програми рівня PhD (доктор філософії). Такі програми проводяться університетами ЄС у співпраці з університетами з інших частин світу. В рамках цієї програми студенти можуть подавати заявки на отримання фінансування для навчання на магістерській програми(програмі доктора філософії). Як правило, кожна програма проводиться на базі двох і більше університетів, зазвичай розташованих у двох і більше країнах. За результатами навчання студент може отримати диплом магістра(доктора філософії) за умови успішного навчання.

     Як подавати заявку на стипендію? Оскільки програми пропонуються в різних країнах тому і навчання буде відбуватися в різних університетах. Студенти таких програм мають право на досить добрі стипендії. Перед подачею заявки аплікант спочатку повинен обрати одну з діючих програм. Після вибору програми, яка вас цікавить ви повинні подати заявку безпосередньо до консорціуму університетів через його сайт (кожна програма має свій сайт). Повний список наявних програм можна знайти за цим посиланням.

     За наявності запитань, щодо програм мобільності, до діють в університеті, звертайтесь – [email protected].

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook