Відбулося засідання завідувачів кафедр факультету ветеринарної медицини в умовах карантину з використанням платформи Cisco WebEX

2 квітня 2020 року
     1 квітня 2020 року декан факультету ветеринарної медицини НУБіП України Микола Цвіліховський провів дистанційно нараду із завідувачами кафедр та керівниками структурних підрозділів з використанням платформи Cisco WebEX. До наради приєдналися майже всі завідувачі кафедр та заступники декана, яким було надано доступ до даної платформи.

     Насамперед хочу відзначити, що система працює надійно і дистанційно можна вирішувати наглядні організаційні питання факультету та організації діяльності кафедр в умовах карантину. Основні питання, які озвучив Микола Цвіліховський, це – організація дистанційного навчання студентів факультету з використанням платформи E-learn та його контроль науково-педагогічними працівниками, підготовка до проведення навчальних практик студентів, підготовка до заліково-екзаменаційної сесії тощо в умовах проведення карантинних заходів.

Декан відзначив, що в цілому навчальний процес на факультету організований на достатньому рівні, студенти активно використовують надану платформу E-leаrn. Викладачі факультету постійно контактують зі студентами академічних груп, надають консультації, проводять співбесіди та дискусії і перевіряють виконання самостійних завдань. Проте, є одна проблема, яка перешкоджає навчальному процесу. Це – нестабільний інтернет, або взагалі його відсутність, відсутність комп’ютерної техніки у деяких студентів. Однак, з такими студентами, по можливості, відбувається постійний контакт викладачів в системі Viber, Instagram, Facebook, Messenger. В обговоренні даного питання прийняли участь майже всі завідувачі кафедр.


Наступним було питання щодо організації і проведення практичного навчання студентів 3 курсу ОС «Магістр» на базі повної загально середньої освіти, яке вже розпочинається з 11 травня, та організація проведення заліково-екзаменаційної сесії, яке озвучили заступники декана Василь Данілов та Юрій Жук. В разі продовження карантинних заходів і надзвичайної ситуації вирішено провести навчальну практику також у дистанційній формі з використанням відеофільмів та відеороликів, використанням найближчих клінік ветеринарної медицини, оскільки згідно рішення Кабінету Міністрів України дозволена практична ветеринарна діяльність. Заліки та екзамени також погоджено прийняти у студентів дистанційно з використанням платформи E-leаrn у відповідності до наказу ректора про «Тимчасовий порядок проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року у студентів НУБіП України в умовах карантину».


Заступник декана Сергій Деркач доповів про стан протиепізоотичних заходів, які проводяться в гуртожитку №6 та кількість студентів, які на даний час постійно проживають у гуртожитку (43 студенти факультету). Він зазначив, що зі студентами, які проживають у гуртожитку, постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо запобігання недопущення розповсюдження вірусних інфекцій та дотримання санітарних умов в кімнаті та особистої гігієни.
Надалі керівництво факультету ветеринарної медицини буде злагоджено працювати і діяти з узгодженням усіх питань з керівництвом університету.
Наступна дистанційна нарада керівництва факультету та завідувачів кафедр, керівників структурних підрозділів запланована на 3 квітня 2020 року.

Василь Данілов, Юрій Жук,
 заступники декана

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook