Магістрантка Анастасія Бовсуновська: у дистанційному навчанні своя романтика

3 квітня 2020 року
     Сьогоднішня наша співрозмовниця – магістрантка 1 року навчання факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності захист рослин, староста групи Анастасія Бовсуновська.

 

  • Де ви знаходитеся на період карантину?

     – На період карантину я знаходжуся у Києві. У Солом’янському районі міста. Тут на даний момент досить тихо та безлюдно…

  • Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

     – Особисто для мене було не складно адаптуватись до дистанційного навчання. На мою думку, і для більшості студентів це також не стало складним завданням. Деяких із студентів-магістрів, які вже працюють за фахом і не мали багато часу на стаціонарне відвідування, це можливо наштовхне до переходу на заочну форму навчання. Але все ж не для всіх це було так просто. Деякі студенти, що проживають у селі, не мають інтернету. Це ставить певні перешкоди у виконанні індивідуальних завдань, що пропонують нам викладачі. Деякі не мають змоги навіть відправити фотографії конспектів. Що вже говорити про написання великих рефератів та презентацій, маючи лише телефон. Але ми намагаємось виходити із таких ситуацій, використовуючи вайбер, телеграмм, відеоз’вязок із викладачами та друзями.

  • Які маєте побажання для викладачів?

     – У зв’язку з тим, що на даний момент склалась досить скрутна ситуація, як староста групи, прошу мати до студентів індивідуальний підхід. Адже не всі потрапили в сприятливі умови. Дехто не має вдома інтернету, у когось, можливо, склалась ситуація так, що довелося залишити свої ноутбуки та зошити у гуртожитку. Отже, не всі мають змогу швидко та вчасно виконати поставлені завдання. Тож прошу відноситись із розумінням до кожного студента.

  • Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

     – Я роблю так, як на мою думку, робить і більшість студентів. Чекаю поки збереться велика кількість завдань, морально готуюсь, і присвячую їх виконанню цілий день. Як правило, це 2-3 рази на тиждень.

  • Чи вдається під час карантину займатися спортом, готуватися до олімпіади, читати книжки?

     – Я займаюсь йогою. Ці заняття, як і навчальні, були винесені на дистанційні і зараз проходять в он-лайн режимі. Тому кожен день мені вдається займатися йогою не виходячи з дому. А також поки є час, я поступово збираю інформацію та починаю писати магістерську дипломну роботу. І дійсно, я почала багато читати, так як з’явилось більше часу. Адже в період навчання я могла читати книжки лише у транспорті по дорозі в університет та додому.
     Хочу побажати всім здоров’я, гарного настрою і якнайшвидшого повернення до звичного способу життя.

Розмовляла Ольга Дмитрієва,
доцент кафедри інтегрованого захисту
та карантину рослин

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook