Лікарі ветеринарної клініки «Зоолюкс» у співпраці з факультетом ветеринарної медицини НУБіП України проводять онлайн-лекції для студентів ветеринарних факультетів України

27 березня 2020 року
     У зв’язку з рішення Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 р. про введення карантину в Україні та наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. «Про заходи у НУБіП України з зв’язку з оголошенням карантину», навчання студентів на факультету ветеринарної медицини проводиться за дистанційною формою. 

     Тому, факультет ветеринарної медицини спільно з лікарями ветеринарної клініки «Зоолюкс» проводять онлайн-лекції для студентів всіх ветеринарних факультетів України. Протягом тижня (23-27.03.2020 р.) провідні фахівці різних направлень будуть проводити лекції базового рівня для студентів. Так, першого дня на онлайн-лекції було зареєстровано 190 слухачів. Теми лекцій: «Серцево-легенева реанімація дрібних домашніх тварин» та «Інфузійна терапія дрібних тварин». Лектор - завідувач відділенням реанімації та інтенсивної терапії клініки "Зоолюкс" та аспірант кафедри терапії та клінічної діагностики факультету ветеринарної медицини Іван Якимчук. Протягом п'яти годин слухачі навчалися фізіологічним основам проведення серцево-легеневої реанімації, де ознайомилися з протоколом, технікою проведення та організацією правильної взаємодії між кожним членом реанімаційної команди.


     На лекції з інфузійної терапії розглядалися закони руху рідин в організмі, фізіологія втрат рідини, а також вибір шляху введення розчинів, їх об’ємів та тривалості інфузії. Лектор також поділився практичними навичками щодо проведення внутрішньокісткової та ентеральної рідинної терапії.
     Другого дня, продовжуючи онлайн-курс лекцій лікарів ветеринарної медицини клініки «Зоолюкс» та факультету ветеринарної медицини, слухачі отримували базові знання з репродуктології собак та кішок. Теми лекцій: «Основи анатомії та фізіології сук та найбільш поширені захворювання статевої системи», «Основи анатомії та фізіології кобелів та поширені захворювання статевої системи». Протягом лекцій завідувачка відділенням репродуктології клініки "Зоолюкс" Юлія Судьбіна поділилася досвідом з діагностики та лікування репродуктологічних захворювань дрібних домашніх тварин та протоколом надання першої допомоги. Було задано багато питань, на які лектор дав відповіді.

     За два дня лекцій було багато звернень студентів з проханням додати більше місць для реєстрації на онлайн-лекції. У зв’язку із зверненням на наступні три лекції було додано ще 100 місць для запису. Тому з нетерпінням чекаємо на наступні цікаві лекції.

Студенти факультету ветеринарної медицини здатні навчатися дистанційно!!!

Савчук Тарас

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook